Lifestyle

Ilyen hatása van valójában a keresztnevünknek a teljes életünkre - nagyobb befolyással bír, mint gondolnánk

Sorsunk a nevünkben - tartja egy régi mondás. Badarságnak hangzik? Nos, egyes kutatások szerint közelebb áll az igazsághoz, mint gondolnánk.

A név meghatároz

Óriási butaságnak tűnhet, hogy a sorsunkat, esetleg a jövőnk alakulását a keresztnevünk határozza meg, pedig nem olyan nagy őrültség, mint aminek elsőre látszik. Nem, ez nem egy spirituális felvetés, hiszen a tudomány is igazolja, hogy a nevünkből egész egyszerűen kikövetkeztethető az, hogy mennyire leszünk sikeresek az életben, illetve mennyi sérelmet, traumát, esetleg "szerencsét" viszünk tovább elődeinktől. A pszichológiában van egy úgynevezett transzgenerációs szemlélet, amelynek mondhatni "sejtszintű" hatásai vannak. Eláruljuk, hogy ez pontosan mit is jelent, lapozd fel a galériát!

A szülők, nagyszülők - de akár felsorolható lehetne még jó néhány elődünk is - vélhetően különböző traumákat, háborús emlékeket, meghurcoltatásokat, de előfordulhat, hogy családi erőszakot titkolnak, hordoznak, amelyet epigenetikai kutatások is már bizonyítottak, hogy tudattalanul tovább adhatók az utódoknak.
Kattints a további képekért!

Néha érdemes kicsit alaposabban megnézni, mennyi és milyen piszok rejlik a lakásunkban, hiszen takarításkor az otthonunk számos pontjairól hajlamosak vagyunk teljesen megfeledkezni.

Leadfotó: Pexels

VIA

Oldalak

Lifestyle
Home&Design
Elsőre furcsa és kissé feleslegesnek ható trend ütötte fel a fejét a lakberendezés területén.
Lifestyle
Ezek a tettek minimális erőfeszítést igényelnek, mégis pozitív irányba változhat az életed általuk.
Fashion&Beauty
Az intim területekről való gondoskodás elengedhetetlen része a megfelelő fehérnemű kiválasztása. Eddig talán nem is gondoltad volna, de bizony akad néhány típusú fehérnemű, melyek súlyos problémákhoz...