Lifestyle

Együtt futott be, majd együtt vetett véget életének az orvos ikerpár - Ügyük máig megoldatlan

A Marcus testvérek sikeres nőgyógyászok voltak, és óriási népszerűségnek örvendtek. Haláluk körülményei megdöbbentették az embereket, és a mai napig nem tudják, hogy pontosan mi is történt velük.

Az 1930. június 2-án született Stewart (idősebb) és Cyril Marcus nemcsak ikrek voltak, hanem nőgyógyászok is. Minden iskolát együtt végeztek el, és úgy tűnt: elválaszthatatlanok. Az évek során úgy alakult, hogy Stewart valamivel sikeresebb lett, Cyrilnek pedig az örök második szerep jutott. Stewart lett az osztályvezető, aki az érdekesebb megbízásokat kapta, lebilincselő laboratóriumi kísérleteket végzett. Eközben, Cyrilnek az átlagos élet jutott. Egész életükben mindössze három évet töltöttek külön a rezidensi időszakuk alatt, amikor a gyakorlatvezető más-más városokba osztotta be őket.

Szakmai életük során folyamatosan publikáltak orvosi és tudományos folyóiratokban. Jelentős elismerést szereztek az 1967-ben megjelent "Advances in Obstetrics and Gynecology" című tankönyv összeállításával, amely közös karrierjük csúcspontja lett. Ezt követően a New York-i Kórház megbízta őket meddőségi klinikájának vezetésével. Annyira népszerűek voltak, hogy a város elitje is hozzájuk járt. Mégis tragikus véget ért az életük.

Olvass tovább!

Kattints a galériára!

1
Évekig tartó különélésük során, amikor Cyril Kaliforniában, Stewart pedig New Yorkban élt, a fiatalabb ikertestvér megházasodott, és két gyereke született. Stewartot soha nem érdekelte a házasság, csak a munkája. Mikor Cyril újra csatlakozott testvéréhez New Yorkban, családi élete hamar összeomlott. Elkezdett amfetaminokat szedni, mert nem bírta a hatalmas nyomást, ami mind a munkában, mind a magánéletében ránehezedett. Végül 1969-ben elvált.
Kattints a további képekért!

Azt hisszük, csak nekünk nőknek kellemetlen nőgyógyászhoz menni, pedig sokszor a dokik is kiakadnak egy-egy betegen. Most azt is elárulták, miért.

forrás: grunge.com, leadkép: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Kos szinte mindenkivel összeveszik. Napi horoszkóp!
Sztárok
Mutatjuk, hogy néz ki a manapság már sajnos csak ritkán látott Ian Somerhalder, aki épp a mai napon töltötte be a 45-öt.
Sztárok
Azahriah zenéjét elemezték ki az RTL műsorában, de el lehetett csípni egy bizarr hozzászólást is.