Lifestyle

Így készíts házi kovászt lépésről lépésre - egyszerűbb, mint gondolnád

Hamarosan itt a húsvét, itt az idő, hogy meglepd a családod és a vendégeket pár házi készítésű kovászos finomsággal! Mutatjuk mi kell hozzá.

Egyszerűbb, mint amilyennek tűnik

Liszt, langyos víz és egy csatos befőttes üveg. Összesen ennyire, na meg egy jó adag kitartásra lesz szükséged ahhoz, hogy elkészítsd a saját házi kovászodat. Bizony, vészesen közeleg a húsvét és mi lehetne jobb az ünnepre, mint egy házi készítésű kenyér? De persze kiflit, pogácsát és kalácsot is készíthetsz ebből az alapból, a család és a locsolók biztosan imádni fognak ért. Roppant egyszerű elkezdeni a kovászt, utána pedig csak etetni és levegőztetni kell és a 6-7. napon már használható is lesz! Kattints a galériára és mutatjuk a folyamatot, lépésről lépésre!

Az első napon elkészítjük a kovász alapot. Fél pohár lisztet és fél pohár langyos vizet egy befőttesüvegbe öntünk, majd jól elkeverjük. A tapasztaltabb háziasszonyok szerint galuska sűrűségűre kell keverni a kovászt, tehát nyugodtan csökkentsük vagy növeljük az alapanyagokat szemmértékre is. Ha ez megvan, akkor takarjuk le, de azért valamennyi levegő jusson be a fedőn keresztül és egy meleg helyen érleljük.
Kattints a további képekért!

Ann Cameron, népszerű angol gyermekkönyvszerző számtalan hihetetlen történetet hallott a sárgarépa-kúra jótékony hatásairól, és úgy döntött, hogy maga is leteszteli. Ami történt, arra nincs magyarázat!

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Kim Basinger csak árnyéka egykori önmagának, hiszen valóságos plasztikrém vált 69 éves korára az anno imádott és csodált szőke bombázóból.
Sztárok
Vilmos szívében egyetlen lánya igencsak különleges helyet foglal el, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az imádni való becenév, amit a herceg adott Saroltának.
Sztárok
Brigitte Macron rendre elkápráztatja a világot stílusos szettjeivel, melyeknek hála a francia first lady simán letagadhatna akár 10 évet is a korából.