A harmadik napon már elkezdhetjük etetni a kovászalapot. Egy külön tálkába egy fél pohár lisztet és vizet tegyünk, keverjük össze. Majd a kovászalapot a befőttesüvegben keverjük meg és vegyünk el belőle fél pohárral, amit utána hozzáadhatunk a tálkában már összekevert adaghoz, ezt is jól keverjük össze. A maradék kovászalapra pedig nincs szükség. Ezután mehet a frissen megetetett kovászalap a régi vagy éppen egy új üvegbe, zárjuk le a befőttesüveg fedelét, és érleljük az egészet tovább.
A harmadik napon már elkezdhetjük etetni a kovászalapot. Egy külön tálkába egy fél pohár lisztet és vizet tegyünk, keverjük össze. Majd a kovászalapot a befőttesüvegben keverjük meg és vegyünk el belőle fél pohárral, amit utána hozzáadhatunk a tálkában már összekevert adaghoz, ezt is jól keverjük össze. A maradék kovászalapra pedig nincs szükség. Ezután mehet a frissen megetetett kovászalap a régi vagy éppen egy új üvegbe, zárjuk le a befőttesüveg fedelét, és érleljük az egészet tovább.