Lifestyle

Végre itt a pontos válasz: valójában ennyi cukrot szabadna ennünk egy nap

Ahogy az egészséges táplálkozás egyre inkább a reflektorfényebe kerül, úgy kezdenek egyre többen odafigyelni a mértékletes cukorfogyasztásra. De vajon mennyi is az ideális mennyiség?

Mi az ideális?

Az elmúlt években a cukor fogyasztásának szabályozása különösen fontos tényezővé vált, mivel az egészséges életmód és a táplálkozás kapcsolatát egyre átfogóbban látják az emberek. Érdekes viszont, hogy míg egyesek igyekeznek mértékletesen fogyasztani a cukrot, mások szerint legjobb, ha teljes mértékben elhagyjuk azt. Az valóban igaz, hogy egyáltalán nem mindegy, mennyi cukrot is fogyasztunk pontosan, az viszont szintén rengeteget számít, milyen típusú cukorról is van szó. Ha kíváncsi vagy, mi is lenne a valóban ideális bevitt cukormennyiség a szakértők szerint és milyen hatással is lehet szervezetedre a cukor, olvass tovább!

A természetes cukrok, ahogy nevük is mutatja, természetes módon megtalálhatóak bizonyos élelmiszerekben, például a gyümölcsökben és a tejtermékekben. Ez a típusú cukor sokkal egészségesebb a hozzáadott cukornál, melyet mesterségesen adnak az ételekhez az édesítés céljából. A hozzáadott cukor valójában az a típus, amelynek érdemes minél inkább szabályozni és lehetőség szerint minimalizálni a bevitelét, hiszen mértéktelen fogyasztás esetén nagyon súlyos egészségügyi következményekkel járhat.
Kattints a további képekért!

Te milyen gyakran fogyasztod ezt az italt? Ha eddig nem tetted, akkor itt az ideje, hogy beépítsd a mindennapjaidba!

Leadfotó: 123rf, forrás: health.com

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Lifestyle
Fashion&Beauty
Édesanyja és édesapja kíséretében érkezett a 77. Tony-díjátadóra Rachel McAdams, aki az esemény apropóján egy gyönyörű, áttetsző ruha mellett tette le a voksát.
Fashion&Beauty
Üdítő, szexi és merész: Ez a 2024-es nyár legmenőbb hajtrendje!
Lifestyle
A Nyilas legyen óvatos, mert balesetveszélyes helyzetbe kerülhet. Napi horoszkóp!