Villámgyorsan kiolvaszthatod a húst ezzel a trükkel: pár perc az egész

Te is mindig az utolsó pillanatban jössz rá, hogy a hús még jéghideg a fagyasztóban? Mutatjuk, hogyan olvaszthatod ki gyorsan és biztonságosan!
Biztonságos módszer
Ha van egy jól megtömött fagyasztód, tele szaftos csirkemellekkel, illatos kolbászokkal, marhából vagy pulykából készült darált hússal, akkor tudod, mennyire megnyugtató érzés, hogy bármikor összedobhatsz egy házias vacsorát. De mi a helyzet akkor, ha a steak vagy a csirkemell, amit vacsorára szánsz, még mindig jéghideg? Ne aggódj – a hús kiolvasztása gyorsan és biztonságosan is megoldható, csak tudni kell, melyik módszer mikor a legjobb.
A legbiztonságosabb, bár nem a leggyorsabb megoldás, ha a húst előző este beteszed a hűtőbe. Így egyenletesen felenged, miközben végig biztonságos hőmérsékleten marad. A darált hús, baromfi és hal ilyenkor még 1–2 napig is eltartható, míg a marha, a sertés és a bárány akár 3–5 napig is friss marad. Bár ez a módszer előrelátást igényel, van egy nagy előnye: ha mégsem használod fel a húst, újra lefagyaszthatod – igaz, a minőségén kicsit veszíthet. Tehát, mindenképpen ez a legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb módja annak, hogy másnap este gondtalanul főzhess – no, de mi a teendő akkor, ha ennél jóval gyorsabb megoldásra van szükséged?


























