Soha többé nem fogsz horkolni, ha ezt eszed lefekvés előtt: tanulmány bizonyította, mennyire hatásos ez az étel
Egy friss tanulmány összefüggést talált bizonyos ételek fogyasztása és a horkolás, valamint az alvási apnoe között.
Megéri kipróbálni
Ahogyan a The Sun is írja, a kínai Chengdu Egyetem 400 ezer brit bevonásával készített nemrégiben egy tanulmányt, mely arra vonatkozott, hogy hogyan csökkenthetik bizonyos ételek az alvási apnoe kialakulásának kockázatát. Az alvási apnoe egy olyan alvászavar, mely során az érintett személy alvás közben ismétlődően légzésszüneteket tapasztal, amelyek néhány másodperctől akár több mint egy percig is tarthatnak. Ez a légzéskimaradás a légutak részleges vagy teljes elzáródása miatt következik be, és gyakran horkolással, felszínes alvással, valamint napközbeni fáradtsággal jár. Az állapotnak két fő típusa van: az obstruktív alvási apnoe, amelyet a felső légutak elzáródása okoz, valamint a centrális alvási apnoe, amely az agy légzésszabályozó mechanizmusainak zavarából ered. Kezelés nélkül az alvási apnoe komoly egészségügyi kockázatokat jelenthet, például magas vérnyomást, szívbetegségeket és stroke-ot. Erre nyújthat megoldást egy bizonyos étel fogyasztása a szakemberek friss kutatása szerint – galériánkban találod a részleteket!
Leadfotó: 123rf