Lifestyle

Ilyen hatással van testünkre és lelkünkre a hold négy fázisa

Köztudott, hogy a Hold befolyásolja az érzelmeinket, a hangulatunkat, sőt, még az egészségünket is. De mégis hogyan? Ennek jártunk utána.

Holdfázisok

Az emberiség hajnalán őseink az életük alapritmusát a Nap és a Hold váltakozó ciklusaihoz igazították. Nem volt időmérő eszközük, vagy naptáruk. A Hold fázisait megfigyelve alakították ki a ma ismeretes hónap fogalmát. Minden holdhónap négy negyedre osztódott, melyek a Hold napjával, a hétfővel kezdődtek - írja a mindenamiasztrologia.hu. De az időbeosztáson túl az életünk számos egyéb területén is érzékelhetjük a Hold hatásait. Gondoljunk csak az ár-apály jelenségre, vagy arra, hogy a női termékenységi ciklust 1 holdhónapban, míg a terhességet 10 holdhónapban mérik. A horgászok és a halászok is tudják, hogy a halak életritmusát is nagyban befolyásolja az égitest pozíciója. Telihold idején megfigyelhető, hogy az egészségünkkel kapcsolatosan több probléma keletkezik, műtétekkor több szövődmény léphet fel, sőt, a rendőrségi statisztikák szerint a balesetek és a bűnözések száma is emelkedik ilyenkor.

Mi a helyzet a többi holdfázissal? Kattints a galériára és mutatjuk, melyik milyen hatással van ránk!

Újhold - Egy holdhónap újholdtól újholdig tart és az újhold utáni első nappal kezdődik. Ilyenkor az erők egyben állnak, ezért kevesebb a konfliktus, feszültség. Ez az újrakezdés, a megújulás időszaka. Alkalmas arra is, hogy megszabaduljunk rossz szokásainktól, változtassunk életmódunkon és kapcsolatainkon.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Recept
Tökéletes nassolnivaló magadnak, de megállja a helyét akkor is, ha vendégeket vársz és nincs kedved sokat időzni a konyhapult mellett.
Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.
Lifestyle
Valahol Amerikában él egy család, aki meglepő módon az ország, ha nem a világ leghíresebb sorozatgyilkosának köszönheti gyermekének életét.