Ettől a titkos hozzávalótól lesz pihe-puha a házi kenyér: finomabb végeredményt kapsz majd, mint ha a pékségben vásároltad volna!

Ha te is gyakran kísérletezel otthon a kenyérsütéssel, de még nem találtad meg a tökéletes receptet vagy sütési módszert, akkor jó helyen jársz, ugyanis cikkünkben most eláruljuk, mitől lesz isteni finom és puha, valamint sokáig friss a házi kenyér.

Így már próbáltad?

A házi kenyér sikere az egyszerű és alapvető hozzávalókon kívül a türelmen is múlik, na meg persze a minőségi alapanyagokon, a jóféle liszten és a friss élesztőn, valamint a dagasztáson és a kelesztésen. Az idő és a türelem tehát kulcskérdés a finom kenyér esetében, és az biztos, hogy annál ínycsiklandozóbb és egészségesebb pékáru nem létezik, mintha azt magunknak sütjük otthon, hiszen így pontosan látjuk, milyen összetevők kerülnek bele. De vajon mitől lesz olyan puha és omlós a házi kenyér, mintha a legjobb és legdrágább pékségből vásároltuk volna? Galériánkból megtudhatod, mi az az egy titkos hozzávaló, amit érdemes az alapreceptbe csempészned!

A kenyér esetében a glutén a felelős a pékáru megfelelő rugalmasságáért és állagáért, valamint természetesen a megfelelő kelesztés és pihentetés is hozzájárul a tökéletes íz és „szerkezet” eléréséhez. A puhaságért és frissességért azonban egy egészen másik összetevő a felelős.
Kattints a további képekért!

A savanyúságot nemcsak az íze, hanem jótékony élettani hatásai miatt is érdemes beépíteni a mindennapi étrendbe; cikkünkben kifejtjük, mennyi mindent fogsz tapasztalni, ha így teszel!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Sztárok
Bár Kamilla rangjának hála gyakorlatilag bármit megkaphatna a világon, a királyné jelenleg nem ékszerre vagy bármilyen más drága tárgyra vágyik, hanem valamire, amit csak Károlytól kaphat meg.
Lifestyle
Az utazás kétségtelenül az egyik legjobb dolog a világon, de a vele járó jetlagről valószínűleg mindenki szívesen lemondana. Szerencsére van egy egyszerű trükk, amellyel könnyebbé teheted az átállást...
Lifestyle
Már messziről kiszúrta a nőt az út közepén, le is lassított.