Lifestyle

Különösen veszélyes csalás terjed a Facebookon: minden adatodat ellophatják, ha horogra akadsz

A szélhámosok akár a Facebook-profilját is ellophatják a hiszékeny áldozatoknak.

Agyafúrt módszert választottak

Rendkívül veszélyes csalás terjed a Facebookon - írja a Bleeping Computer cikkére hivatkozva a HVG.hu. Hozzáteszik: a kampány jelenleg az angol nyelvterületen élők számára okoz fejfájást, de nemsokára akár magyar felhasználókat is célba vehet. A csalók a facebookos belépési adatok megszerzésére utaznak. Ha ez sikerül nekik, egyszerűen lenyúlják az áldozatok Facebook-profiljait, amiket aztán újabb felhasználók átverésére, megtévesztésére használnak fel. Tudj meg többet az adathalász átverésről a galériánkban!

A támadás egy "Nem hiszem el, hogy meghalt. Nagyon fog hiányozni" (I can't believe he is gone. I'm gonna miss him so much) szövegű Facebook-poszttal veszi kezdetét, amit néha csak egy szöveges hivatkozás egészít ki, máskor viszont előnézete is van.
Kattints a további képekért!

A Microsoft nevével visszaélő csalókra hívta fel a figyelmet a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet a Facebook-oldalán. A szervezet a közleményében azt írta, az elmúlt napok bejelentései alapján legtöbb esetben angol nyelvű telefonhívásokat kapnak a célpontok, írja az MTI.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...