Lifestyle

Halak gyermek nevelése - Bátorító háttérre és végtelen szeretetre van szüksége az asztrológia szerint

Az ember életében csodálatos pillanat, mikor gyermeke születik, a gyereknevelés viszont már egy jóval nehezebb, sokszor embert próbáló feladat, melyet természetesen mindenki szeretne a lehető legjobban csinálni. Tökéletes recept nincs, viszont a gyermeked horoszkópja nyújthat némi támpontot ahhoz, hogy nem csak a neki lehető legjobb módon neveld és tanítsd, hanem meg is értsd őt.

Kiss Dominika - asztrológus

Kiss Dominika asztrológus - Femcafe Kiss Dominika vagyok, a Femcafe Horoszkóp rovatának szerzője. Gyerekkorom óta érdekelnek az emberi lélek rejtelmei és a spiritualitás, így asztrológusként azon fáradozom, hogy minél több embernek segítsek megismerni önmagát. Kedvenc témáim az egészségügyi, párkapcsolati és gyermekhoroszkóp, illetve tanácsadóként egyéni asztrológiai elemzések elkészítésével is foglalkozom.

Halak gyermek nevelése (február 19 - március 21.)

Ha gyermeked a Halak jegyében született (február 19. és március 21. között) akkor a Víz őselem dominál benne. A Víz az érzelmeket, fantáziát, együttérzést, védelmet és nyugalmat szimbolizálja. A Víz jegyűek közül a Halak a legérzékenyebbek, ugyanakkor legsebezhetőbb jegy, mely már egészen kiskorukban megmutatkozik.

Születésük pillanatától kezdve fontos számukra az ősbizalom megélése az anyával. Ezt az egységélményt keresik a későbbiekben is a kapcsolataikban, a belőlük áradó szeretet végtelen és feltétel nélküli.

A Halak gyermek és a tanulás

Rendkívüli a beleérző képességük, s már egész kicsiként is képesek nagy empátiával fordulni a társaik felé, segítőkészek és szociálisak. Ugyanakkor nem szeretnek a középpontban lenni, inkább csendesek és visszahúzódóak. A legálmodozóbb jegy mind közül, szeret és igénye is van arra, hogy visszavonuljon a saját kis világába. Sokszor úgy tűnhet emiatt (főként iskolai tanórákon), hogy figyelme nem kitartó és a fellegekben jár. Valóban problémái lehetnek a hosszan tartó koncentrálással, mivel végtelen fantáziájuk pillanatok alatt beszippantja őket. Nagyon fontos tehát, hogy lehetőséget adjunk, hogy megmutathassa ezt a színes fantázia világot nekünk is: a Halak gyermek odavan a mesék világáért, a fantázia lényeiért és mindenért, ami kitalált dolog. Szinte biztos, hogy ha matekórán nem is, de valamilyen művészeti tevékenységben remekelni fog. A rajzolásban, festésben, bármilyen képi alkotásban ki tudja élni művészi tehetségét. Ez rendkívül fontos, hiszen a művészet, mint terápiás eszköz is használható a Halak – gyermekeknél. Számára sokkal egyszerűbb képekben és színekben kommunikálni, mint elmondani mind azt, ami nyomja a lelkét. Nem csak szavakra, hanem mimikára, gesztusokra is rendkívül érzékenyen reagál, sokszor tudattalanul. Általában ragaszkodó és nehezen válik le az anyáról, több időre van szüksége az önállóság kialakításához, de kellő támogatással és türelemmel ez is megvalósítható.

Az érzékenysége és álmodozása mellett egy nagyon mélyérzésű, aki képes akár intenzív összefüggések megérzésére. Előfordulhat, hogy érdeklődik elvont témák iránt (például a halál, ha egy közeli hozzátartozó elhunyt), ilyenkor nem érdemes kerülgetni a témát, hanem az életkorának megfelelően beszélgetni vele erről. Naivitása és jóindulata már korán megmutatkozik, viszont bizonytalansága és labilitása miatt megtörténhet, hogy kihasználják. Jó, ha megtanítjuk neki, ki kell állnia magáért és bátran vállalja véleményét mások előtt is! Hajlamos lehet a szorongásra és az aggodalomra. Ha úgy vesszük észre, hogy ez túlságosan elhatalmasodik rajta, esetleg már testi tünetei vannak, akkor mindenképp próbáljunk olyan módszerhez folyamodni, mint a fent említett művészetterápia. Nem feltétlenül fogja elmondani mi bántja, de le fogja rajzolni, amit akár egy szakértő segítségével kielemezhetünk. Hatásos terápia még Halak- jegyűeknél a kineziológia, illetve később a nyirokmasszázs. Fontos, hogy az idő előrehaladtával minél jobban megerősítsük őket az önállóságukban, hagyjuk, hogy bizonyos dolgokban szabadon dönthessenek és vállalják az ezzel járó felelősséget. Előfordul, hogy nem tudnak bizonyos dolgokra nemet mondani, mivel konfliktuskerülők, ugyanakkor, akár tanulás területén is jellemző lehet rájuk a halogatás vagy, hogy a dolgokat másokra hagyják. Jó, ha fokozatosan belevonjuk őket hétköznapi tevékenységekbe, feladatokba, amelyet az életkorukhoz mérten el tudnak látni.

A Halak gyermek és a mozgás

A Halak – jegyűek alapvetően nem sportos alkatúak, így szabadidős tevékenység választásánál is jobb, ha az adott mozgásformát egy művészettel kapcsoljuk össze. Kitűnő lehet számukra a balett, sőt akár vízi balett, hiszen így a mozgást, mint művészetet élhetik meg. De jó választás lehet számukra az úszás vagy bármely olyan tevékenység, mely a vízhez köthető. Természetesen a legkedveltebb tevékenységük nagy valószínűséggel így is a rajzolás lesz, de közel áll hozzájuk a zene és a tánc világa, így nem kizárt, hogy megtanulnak egy adott hangszeren játszani.

A Halak gyermek egészsége

Egészségügyi szempontból a Halak gyermekeknél jó, ha ügyelünk a megfelelő táplálkozásra, ugyanis Víz elemű alkatukból kifolyólag hajlamosak lehetnek a hízásra vagy a lelki problémák miatti „stressz-evésre”. Testrészek közül a lábfej és a talp lehet érzékeny náluk, illetve a belső hormonrendszer és nyirokrendszer. Fontos számukra az elegendő folyadék fogyasztása, ételekből pedig az enyhe, majdnem fűszertelen ételeket szeretik a legjobban. Betegség esetén a természetes gyógymódok közül kiváló lehet számukra a levendula, izlandi zuzmó és a fehérmályva.

A Halak gyermek pályaválasztása

A pályaválasztásnál fontos figyelembe venni empatikus alkatukat és mély érdeklődésüket az elvont dolgok iránt. Ennek következtében foglalkoztathatja őket a pszichológia tudománya, sőt akár a különböző vallások is. Kiváló segítő szakember válhat belőlük, mivel képesek az embereket teljes mértékben elfogadva, ítélkezés nélkül meghallgatni és önfeláldozóan segíteni nekik. Szeretnek egyedül dolgozni, elzárt helyen, például kutatóként vagy gyógyszerészként egy laboratóriumban, vagy egy hajón tengerbiológusként. De akár kitűnő hobbi is lehet számukra egy bűvész vagy illuzionista mesterség kitanulása.

A Halak gyermek szeretetnyelve

És hogy mi a szeretetnyelve a Halak-jegyű gyermeknek? Erre talán a legjobb válasz maga a szeretet. Hiszen ő maga is hatalmas szeretetigénnyel és önkéntelen jósággal van megáldva, amit akár már te is észrevehettél. A legjobb, amit tehetsz, hogy biztonságos és bátorító hátteret biztosítasz neki és támogatod álmai és vágyai megvalósításában.

Mutatjuk, mire érdemes figyelnie a Halak csillagjegy szülötteinek diéta során és a mindennapi étkezésben!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Justin Bieber szexi exe a cannes-i filmfesztiválon járt, ahol tengerészkék, merész ruhájában vonult végig a vörös szőnyegen, és bizony nem meglepő módon minden szempár rászegeződött.
Sztárok
Egyszerűen imádja a közönség Mikes Anna és Krausz Gábor párosát. Most egy olyan titkot is megtudtak a rajongók, amire már elég régóta kíváncsiak voltak.
Lifestyle
A férfi meglehetősen frusztrált, amióta nem bújnak ágyba a párjával a gyerekük megérkezése után. Még ”elhajlási engedélyt” is kapott a kedvesétől.