Lifestyle

200 forintból megúszod: soha többé nem jelennek meg az éticsigák a kertben, ha vegyszerek helyett ezt a gyógynövényt veted be

Ha csak egy kertészeti trükköt próbálsz ki, hogy távol tartsd a kártevőket növényeidtől, akkor mindenképp ez legyen az!

Itt a tavasz, támadnak a csigák!

A jó idő beköszönte egyet jelent a tavasszal, valamint azzal is, hogy a kertes házban élők egyre több időt töltenek a szabadban, kertjüket ápolgatva és gondozva. Márpedig egy veteményes- vagy épp virágoskert sok odafigyelést és törődést igényel, hiszen a kártevők gyakorlatilag pillanatok alatt tönkretehetik a befektetett munkát, éppen ezért nem árt ismerni néhány kerti tippet, trükköt, praktikát, melyekkel akár növényvédő szerektől és egyéb, sokszor káros és drága kemikáliáktól mentesen védhetjük meg növényeinket. A meztelencsigák és éticsigák elleni védekezés például sokak számára okoz fejtörést, pedig egy filléres „csodaszerrel”, amely minden konyhában megtalálható, sokat tehetünk az ellen, hogy távol tartsuk a kéretlen betolakodókat kertünktől – galériánkban olvashatod a részleteket!

A csigák nedvességkedvelő állatok, éppen ezért az esősebb, párásabb és nedvesebb időben, főleg tavasszal támadják meg a kertet, és gyakorlatilag bekebelezik az ott lévő növényeket, de legalábbis mindenképpen kárt tesznek bennük.
Kattints a további képekért!

Sokan nem is tudják, de egy filléres, szinte mindenki konyhájában megtalálható fűszerrel könnyedén távol tarthatjuk a kertünkben megforduló betolakodókat, akik rendre tönkreteszik növényeinket és veteményeskertünket egyaránt.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Nicole Kidman időtlen szépségét évtizedek óta áhítattal csodálják rajongói, egy nemrégiben készült címlapfotó viszont igencsak nagy vitát indított útnak közöttük.
Sztárok
Azok a színészek, akik már egészen korán belecsöppennek a hollywoodi csillogás világába, gyakran egész életükön át hordozzák a fiatalkori hírnév okozta hatásokat. Ehhez hasonlóan indult a ma már...
Lifestyle
Kutatók szerint két olyan szuperélelmiszer is létezik, amely segíthet a demencia megelőzésében, csökkenti a korai halálozás kockázatát, sőt még a rákos megbetegedések kialakulása ellen is hatásos.