Sokan ajánlják azt a trükköt, hogy a hagymát szeletelés előtt a hűtőbe kell tenni. Ez valóban segíthet, mivel a hideg lassítja a kémiai reakciókat, így kevesebb irritáló gáz szabadul fel. A kutatók szerint azonban ez nem így van, szóval a hűtött hagyma nem megoldás. Viszont anno ezt tesztelték a Tények a tányéron (eredeti cím: Food Detectives) című élelmiszer-tudományi műsorban, és ott bevált a trükk.
5/5
Fotó: Pinterest - illusztráció
Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket
Sokan ajánlják azt a trükköt, hogy a hagymát szeletelés előtt a hűtőbe kell tenni. Ez valóban segíthet, mivel a hideg lassítja a kémiai reakciókat, így kevesebb irritáló gáz szabadul fel. A kutatók szerint azonban ez nem így van, szóval a hűtött hagyma nem megoldás. Viszont anno ezt tesztelték a Tények a tányéron (eredeti cím: Food Detectives) című élelmiszer-tudományi műsorban, és ott bevált a trükk.