Lifestyle

Gondoltad volna? Ez az egyik legerősebb zsírégető zöldség

Nemcsak a húsleves és a pörkölt fantasztikus ízéhez járul hozzá, de a fogyást is elősegíti. Ezt a különleges gyógy- és fűszernövényt ugyanis az egyik legerősebb zsírégetőként tartják számon.

Igazi szuperfood

A zeller legnagyobb értéke a sok szerves nátrium, de megtalálható benne a kalcium, a foszfor, a vas, a magnézium, a kálium és néhány nyomelem is; levele illóolajokban és flavonoidokban (gyógyhatású vegyületcsoport) gazdag. A fogyókúrázók is örülhetnek: emésztésjavító, méregtelenítő hatását az ókor óta ismerik. Ha ez nem lenne elég az egyik leghatásosabb negatív kalóriás zöldségként is tartják számon: magas a rosttartalma, így gondoskodik arról, hogy szervezet megtisztuljon a lerakódott salakanyagoktól, az anyagcsere pedig visszaálljon a rendes kerékvágásba. A méreganyagok távozásával a kiválasztó folyamatok is hatékonyabbak lesznek. Rostjai mellett vízhajtó tulajdonsága miatt is szerethető: megszabadít a sejtek között felgyülemlett fölösleges folyadéktól, így garantáltan búcsút mondhatsz a hasi és fenéktáji pluszkilóknak. Fogyasztásával helyreállítható a szervezet sav-bázis egyensúlya, és az éhségérzetet is csökkenti.

Beépítenéd a napi étkezésekbe? Lapozz, a következő oldalon adunk pár tippet hozzá!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Lehet Papp Gergely magánélete ismét sínre fog kerülni.
Sztárok
Dean Cain a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai című tévésorozatban öltötte magára a legendás szuperhős vörös palástját és testhezálló kék ruháját. Azóta persze több évtized eltelt, és Cain is...
Sztárok
A bulvármédia korábban azt sugallta, hogy a népszerű műsorvezetők a színfalak mögött szűkölve utálják egymást, de vajon van egyáltalán valóságalapja ennek a merész feltételezésnek?