Lifestyle

Gondoltad volna? Ez az egyik legerősebb zsírégető zöldség

Nemcsak a húsleves és a pörkölt fantasztikus ízéhez járul hozzá, de a fogyást is elősegíti. Ezt a különleges gyógy- és fűszernövényt ugyanis az egyik legerősebb zsírégetőként tartják számon.

Igazi szuperfood

A zeller legnagyobb értéke a sok szerves nátrium, de megtalálható benne a kalcium, a foszfor, a vas, a magnézium, a kálium és néhány nyomelem is; levele illóolajokban és flavonoidokban (gyógyhatású vegyületcsoport) gazdag. A fogyókúrázók is örülhetnek: emésztésjavító, méregtelenítő hatását az ókor óta ismerik. Ha ez nem lenne elég az egyik leghatásosabb negatív kalóriás zöldségként is tartják számon: magas a rosttartalma, így gondoskodik arról, hogy szervezet megtisztuljon a lerakódott salakanyagoktól, az anyagcsere pedig visszaálljon a rendes kerékvágásba. A méreganyagok távozásával a kiválasztó folyamatok is hatékonyabbak lesznek. Rostjai mellett vízhajtó tulajdonsága miatt is szerethető: megszabadít a sejtek között felgyülemlett fölösleges folyadéktól, így garantáltan búcsút mondhatsz a hasi és fenéktáji pluszkilóknak. Fogyasztásával helyreállítható a szervezet sav-bázis egyensúlya, és az éhségérzetet is csökkenti.

Beépítenéd a napi étkezésekbe? Lapozz, a következő oldalon adunk pár tippet hozzá!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Egyre nagyobb teret hódít a zero waste, nem véletlenül. Tudatos hozzáállással és újrahasznosítással nemcsak a környezetet kíméled, de rengeteget spórolhatsz is vele.
Sztárok
A híresség a Facebook-fotóhoz fűzött szöveges kommentárjában azt is elárulta, miért vállalta a pikáns felvételt.
Lifestyle
Ennyire hatékony és sokoldalú ital nemigen van, szóval érdemes már most raktároznod belőlük, hogy mindig kéznél legyenek!