Sokkoló: ez történik a testeddel, ha abbahagyod a glutén fogyasztását

Ezen még mi is megdöbbentünk: hihetetlen változásokon fog átesni a tested, ha a jövőben nemet mondat a kenyérre, a péksüteményekre és a többi gluténtartalmú élelmiszerre!

A gluténérzékenység több embert érint, mint gondolnád

Te is érezted már úgy, hogy a fantasztikus ízű spagetti, az ínycsiklandozó olasz pizza, az édes kakaós csiga vagy a nagymama frissen sült kenyere kellemetlenül megterheli a gyomrodat? Nem vagy egyedül: az emberek közel 30%-a érzi néha azt, hogy kifejezetten rosszul esik neki a gluténtartalmú élelmiszerek fogyasztása; a gluténtartalmú élelmiszerek rendszeres fogyasztása pedig a világ populációjának 6%-ának keseríti meg az életét, ami nagyjából 20 millió embert takar. Közel sem biztos, hogy a kellemetlen panaszaid téged nem ebbe a kategóriába sorolnak!

De hogy mi a megoldás? Először is az, hogy tetőtől talpig kivizsgáltatod magad, azért, hogy biztosan meg legyél róla győződve, hogy a glutén – és nem pedig más, nem étkezésbeli probléma – okozza a panaszaidat. A második lépés pedig az, hogy fokozatosan kiiktatod a szervezetedből a gluténtartalmú ételek teljes egészét – ebben pedig egy szakértő dietetikus lesz a segítségedre, aki személyre szabott étkezési tervet és diétát fog készíteni neked.

Amennyiben a tüneteid nem olyan vészesek, de észrevetted, hogy a gluténtól hihetetlen mértékűre felpuffad a hasad, úgy bátran ajánljuk, hogy megfelelő vitaminpótlás és az egészséges étkezés mellett próbáld ki néhány napig, maximum egy-két hétig elhagyni a tésztaféléket. Egyszerűen sokkoló, hogy a kutatások szerint mennyire megváltoztik a gluténmentes étkezéstől a testünk!

Kattints a következő oldalra, hogy megtudd, pontosan milyen sokkoló dolog fog történni a testeddel, ha végleg lemondasz a gluténtartalmú élelmiszerek fogyasztásáról!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2