Soha ne tedd forró teába a mézet! Többet ártasz vele, mint sejtenéd
A hideg időszakban sokunknak esik jól esténként egy bögre forró tea, amit általában mézzel szoktunk édesíteni. De valóban jó ötlet ez?
Érdemes máshogy fogyasztani
Köztudott, hogy a nyers méz számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Először is, mivel természetes édesítőszerként szolgál, így egészségesebb alternatíva lehet a cukorral szemben, másodszor pedig gazdag antioxidánsokban és vitaminokban, amelyek támogatják az immunrendszert és hozzájárulnak az egészség hosszú távú megőrzéséhez. Ezenkívül jó forrása az aminosavnak, a kalciumnak, a magnéziumnak és még sok más tápanyagnak, emellett vannak olyan összetevői, amelyek segítik az agyműködést, jót tesznek a memóriának, az emésztésnek és potenciálisan hatékonyak a rák ellen. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy – bár a téli, fagyos időszakban nagyon jól tud esni –, nem ajánlott belerakni a forró italokba. És hogy miért? Galériánkban eláruljuk!
A mikrohullámú sütő egy fantasztikus konyhai eszköz, a tea vizének felmelegítéséhez azonban közel sem a legjobb opció – cikkünkben azt is eláruljuk, miért.