Így nem lesz fokhagymaszagú a kezed főzés után: 4 zseniális trükk, amivel könnyen megszabadulhatsz az intenzív aromától

A fokhagyma nagyon ízletes és kifejezetten egészséges fűszernövény, erőteljes illata azonban nem mindig kellemes, ráadásul órákkal a főzés után is érezni lehet az ujjakon. Cikkünkben bemutatunk néhány pofonegyszerű trükköt, melyek segítségével gyorsan és könnyen megszabadulhatunk az intenzív aromától.

Hogyan semlegesítsük a hagymaszagot?

Nagyon sokan szeretik a fokhagymát, hiszen igazi ízbomba, és tulajdonképpen bármilyen ételhez jól passzol, sőt önmagában, megsülve is fogyasztható, de arról se feledkezzünk meg, hogy az egészségre gyakorolt hatása is vitathatatlan. Több mint huszonöt fajta hatóanyag – enzimek, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek – található meg benne, rengeteg antioxidánst juttat a szervezetbe, bizonyítottan jó hatással van a koleszterinszintre, erősíti az immunrendszert, valamint a szív- és érrendszert. Csupán egyetlen gond van vele: akár szeleteljük, daraboljuk vagy szétnyomjuk, jellegzetes illatát nehezen lehet eltüntetni az ujjakról, még akkor is, ha jó alaposan megmossuk a kezünket – ha azonban más praktikákhoz folyamodunk, a hagyma jelenléte könnyen eltüntethető. Galériánkban mutatunk négy egyszerű trükköt, amiket érdemes kipróbálni:

Valahányszor fokhagymával ízesítjük az ételt, a kezünk minden körülmények között felveszi a jellegzetes szagot, ha azonban körülnézünk a fürdőszobában, rögvest megtaláljuk a hatékony „ellenszert”. Nem lesz másra szükség, mint egy kis fogkrémre és alkoholos szájvízre, az erős, mentolos illat ugyanis elfedi a kellemetlen szagot. Persze nem arról van szó, hogy meg kell fürdeni ezekben a szájhigiéniai termékekben: a fogkrémből egy borsóméretű adag, a szájvízből pedig egy fél kupaknyi mennyiség is bőven elegendő.
Kattints a további képekért!

Mutatjuk, hogyan szabadulhatsz meg a kajaszagú, sokszor már elviselhetetlen bűzű műanyag ételhordó dobozoktól – egy biztos, többé nem kell majd megküzdened ezzel a problémával!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Fashion&Beauty
Idén újra divatba jöttek az egyrészes fürdőruhák, Sydney Sweeney pedig le is csapott néhányra, amelyek tökéletesen mutattak irigylésre méltó alakján.
Sztárok
Kihirdették a Szentkirályi Tehetségprogram három nyertesét, amelyben ezúttal női sportolók diadalmaskodtak. A szakmai zsűri a 14-18 éves fiatal sportolók közül választotta ki azt a hármat, akiknek a...
Lifestyle