Lifestyle

Ha nem a saját szemeddel látnád, el sem hinnéd: 5 nagyon furcsa dolog Amerikában, ami európai fejjel szinte felfoghatatlan

Európai, különösen kelet-európai szemmel nézve Amerikában rengeteg furcsa, de minimum szokatlan dolog van, elég csak az XXXL kiszerelésű élelmiszerekre gondolni. Azonban nemcsak a boltok, de az egész ország rejt furcsaságokat, mutatunk ötöt.

Emlékmű az űrhajós mókusmajomról

Amerikában rengeteg különös emlékmű és szobor van, melyek talán a turisták számára elsőre nem teljesen lesznek egyértelműek, hogy vajon mit ábrázol vagy egyáltalán mi előtt tiszteleg. Éghajlatából és természeti adottságaiból fakadóan rengeteg olyan dolgot láthatunk ott, mely itt a Kárpát-medencében elképzelhetetlen. Amerika egy csodálatos, azonban sokszor furcsa hely - amit mi, európaiak azért szintén elmondhatunk magunkról -, erre hoztunk pár példát.

Miss Baker mókusmajom Alabamában található az az emlékmű, amelyet Miss Baker mókusmajom tiszteletére állítottak, aki 1959-ben az első állat volt, akit a NASA az űrbe küldött és épségben vissza is tért. Űrbéli útja után Miss Baker még 25 évet élt egészségben.
Kattints a további képekért!

Forrás: BuzzFeed Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Sajnos számos okból tapasztalhatunk hajhullást életünk során, legyen szó akár a koronavírus szövődményeiről, vagy éppen a mindennapos stresszről. Bármi is az ok, a hajhullás olykor nagyon...
Fashion&Beauty
Egy régiúj hajszíntrend látott napvilágot, amely biztosan megosztó lesz a nők körében. Ha mégis bevállalnád (mert miért ne tennéd), akkor mutatunk néhány képet inspirációként.
Fashion&Beauty
A miniszoknyák nemrégiben újra visszajöttek a divatba. De azt tudtad, hogy korábban a feminizmus egyik jelképe volt ez az ikonikus darab?