Hirdetés

Fogyni akarsz? Egyetlen dolgot kell tenned - Fél év alatt 9 kg-mal fog kevesebbet mutatni a mérleg

Van egy szokás, amit minden fogyókúrázónak el kellene sajátítania, mivel segít a gyorsabb súlyleadásban – legalábbis egy tanulmány szerint. Vajon te is csinálod? Cikkünkből kiderül, miről van szó!

A fogyás kulcsa

A Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics-ben jelentek meg annak a kutatásnak a részletei, amelyben a Duke Egyetem szakértői kiderítették: azoknál, akik minden nap megmérik, mennyi a súlyuk, sokkal gyorsabb a zsírégetés. Méghozzá háromszor gyorsabb!

A szakemberek 47 túlsúlyos nőt és férfit vizsgáltak meg, klinikai körülmények között. A résztvevők azt az utasítást kapták, hogy minden nap mérjék meg magukat, illetve tanácsokkal is ellátták őket az egészséges életmóddal, a rendszeres testmozgással kapcsolatban (pl. növeljék a napi folyadékbevitelt, sétáljanak többet, nassoljanak kevesebbet, egyenek több zöldséget és gyümölcsöt).

Mivel egy olyan kis elektronikus szerkezetet telepítettek rájuk, ami össze volt kötve a kutatók számítógépével, a projekt vezetői sokkal jobban nyomon tudták követni, ki, mennyiszer méri meg magát, mintha csak a személyes – és így kevésbé megbízható – beszámolókra támaszkodtak volna.

Hat hónap után megvizsgálták, mire és hova jutott a 47 nő és férfi. Megállapították, hogy azok, akik minden nap a mérlegre álltak (a résztvevők 51%-a), fél év alatt 9 kg-ot fogytak, szemben azokkal, akik csak heti ötször méretkeztek – nekik mindössze 3,2 leadott kilóval kellett megelégedniük. A szakemberek hozzátették, azok, akik naponta megmérték magukat, sokkal jobban alkalmazkodtak az egészségesebb életmódhoz is.

„A mindennapos méretkezés fokozza az önkontrollt, vagyis a fogyni vágyó állandóan látja, hogy van eredménye a munkájának, és így szívesebben is változtat az étkezési szokásain, a viselkedésén, a hozzáállásán.” – nyilatkozták a tanulmány írói.

Fotó: blogs.voanews.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!