Diétatippek 40 feletti nőknek - Így maradhatsz sokáig karcsú

Csak néhány szabályt kell betartanod.

Fogyókúrás tippek 40 felett

A negyedik X-en túl még több figyelmet kell szentelnünk az alakunk megtartására, hiszen ilyenkor már könnyebben kúsznak fel a pluszkilók a testünkre. Szerencsére 40 felett sem lehetetlen vékonynak maradni: hoztunk pár tippet, amelyek segítségével sokáig megőrizheted a karcsúságodat!

1. Kezdd a napot egy almával!

Ajánlatos már reggel megenni egy almát, hiszen a gyümölcs nem csupán az egészséghez, de a fogyáshoz is hozzájárul. Tele van rosttal, így eltelít, a héjában lévő pektinnek köszönhetően pedig felpörgeti az emésztést, segít a zsírégetésben.

2. Kelj fel korábban!

Ki korán kel, aranyat lel - és fogyhat is. Vizsgálatok kimutatták, hogy azok, akik hajnalban ébrednek, nagyobb eséllyel adják le a felesleget, hiszen hamarabb felpörög a testük, ezáltal pedig az anyagcseréjük is. Iktass be egy fél órás edzést munka előtt, és egész nap olvadni fognak a kilók.

3. Egyél lassabban!

40 felett már nagyon számít, milyen sebességgel esszük a finom fogásokat; ha lassan falatozunk, kutatók szerint növekszik a jóllakottság-érzés, normalizálódik a hormonválasz, így kisebb az esélye a zsírlerakódásnak.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!