Lifestyle

Fogadjunk, hogy nem tudtad: ezek a virágok nemcsak ehetők, de még egészségesek is

Gondoltad volna, hogy néhány kedvenc virágodat nemcsak szépsége miatt érdemes hazavinned, de akár tápértéke miatt is fogyaszthatod?

Ehető virágok a kertből

A történelem során a virágokat nem csupán szépségükért szerették, de fogyasztották is őket ételek formájában - az első feljegyzett ehető virág felhasználása i. e. 140-re nyúlik vissza. Észak-Amerika különböző őslakos törzsei régóta használják az őshonos virágokat étkezési és gyógyászati célokra, például a csipkebogyót, valamint az ibolya levelét és gyökerét, a viktoriánusok pedig a süteményeket kandírozott virágokkal díszítették és ezzel bizonyították kifinomultságukat. Sőt, a szegfű az 1600-as években a francia szerzetesek által készített francia likőr, a Chartreuse egyik fontos összetevője is volt. Néhány, akár a kertünkben is növő virág meglepő szépsége mellett akár ízletes gasztronómiai élményeket rejt magában. Ezeket gyűjtötte össze az IN az Ecowatch cikke alapján. Részletek a galériában!

1. Ibolya Az Észak-Amerika középső és keleti részén őshonos kék ibolya levelei és virágai egyaránt fogyaszthatók. Állagukban és ízükben a spenóthoz hasonlíthatók, kétszer annyi C-vitamint tartalmaznak, mint a narancs, és kétszer annyi A-vitamint, mint a spenót, ezért főzve vagy saláták zöldjeként használva nagyon ízletesek. Az ibolyavirágok desszertek ízletes kiegészítői is lehetnek.
Kattints a további képekért!

A palacsintát mindenki szereti, ráadásul nincs olyan hely a világon, ahol ne lenne az egyik legkedveltebb harapnivaló – bizonyos praktikáknak hála azonban még a szokásosnál is zseniálisabb lehet a végeredmény.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
Sokan nem tudják, de Eminemnek van egy gyönyörű lánya, akivel nagyon jó kapcsolatot ápol. A rapper készülhet is az esküvőre.
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...