Senki sem gondolná, de ettől lesz igazán omlós és könnyű a fasírt – Kenyér helyett használd ezt

A klasszikus fasírt minden magyar háztartás egyik nagy kedvence – de mi van akkor, ha kifogytál a kenyérből, vagy csak valami egészségesebb alapanyagot használnál az elkészítése során?
Verhetetlen fogás
Kevés olyan étel van, ami annyira sokféleképpen készíthető, mint a fasírt. Legyen az egyben sütött, bő olajban készült változat vagy sütőben pirult, ropogós falatka, a legtöbben egyetértenek abban, a tökéletes végeredményhez elengedhetetlen alapanyag az áztatott kenyér vagy a zsemle, ami segít szaftosan tartani a húsos masszát, illetve összefogni az alapanyagokat. De persze, ahány ház, annyi szokás, így mindenkinek saját receptje van – például egyesek inkább zsemlemorzsát szórnak a fasírtba, vagy kevés vízzel felöntik a morzsát, amíg meg nem dagad, és ezt gyúrják a húsgolyóba. A lényeg, hogy melegen és hidegen, körettel vagy mártogatósként is ellenállhatatlan, ám amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy mostanában egyre többen keresnek egészségesebb, gluténmentes vagy épp kreatívabb alternatívát – és bizony, nem is kell messzire mennünk! Létezik ugyanis egy alapanyag, ami nemcsak kiváltja a kenyeret, de új ízt és textúrát is ad a jól ismert fogásnak – a végeredményt pedig ugyanúgy imádni fogja a család, mint eddig.