Lifestyle

Zuckerberg figyelmeztet: ezért ne készíts képernyőfotót a Messengerben

Mostanában több frissítést is bevezettek a Facebook népszerű csevegőalkalmazásában. A végpontok közötti titkosításon kívül még egy védelmi lehetőséget kínál a szolgáltatás, ami azoknak a felhasználóknak különösen fontos, akik előszeretettel készítenek képernyőfotókat a csevegéseikről.

Nem lehet többé sunyiban screenshotolni

Nemrég a Femcafe.hu-n is megírtuk, hogy a Messengerben immár mindenki számára elérhető a végpontok közti titkosítás, a rövid ideig elérhető üzenetek küldésének és fogadásának lehetősége, ami megakadályozza, hogy illetéktelenek hozzáférjenek a beszélgetésekhez. Ez azonban csak az egyik újonnan bevezetett védelmi lehetőség a Facebook üzenetküldőjében.

Maga, a Facebook – illetve az abból született Meta – atyja hívta fel a figyelmet a Messenger egy új frissítésére. Mark Zuckerberg nemrég egy bejegyzésben emlékeztetett, hogy a Messenger legutóbbi verziójában az alkalmazás értesítést küld a felhasználóknak, ha egy másik személy fotót készített a csevegésükről, írta meg a Portfolio. Magát a felvételt nem kapja meg az illető, így ez csupán egy jelzés a másik számára, hogy csevegőpartnere megörökítette a beszélgetés valamely részét. Az újdonság egyébként csak az eltűnő üzeneteknél működik, a hagyományos (normál) chatben nem.

Zuckerberg az említett Facebook-posztban – melyben stílusosan egy képernyőfotóval illusztrálja, hogyan működik a bejelentett frissítés – azt is megemlíti, hogy GIF-eket, matricákat és reakciókat is adtak a titkosított csevegésekhez.

Nem a Messenger egyébként az első, aki meglépte ezt: a rivális chat-platformok – köztük a Snapchat és a WhatsApp – már most is kínálnak lehetőséget a felhasználók üzeneteinek eltüntetésére, valamint küldenek értesítést, ha egy beszélgetésről képernyőfotó készült.

Százados Miklós Kilépő című filmalkotása ütős fesztiválszereplést követően, február elsejétől került a Netflix kínálatába. A pszichedelikus thriller és a monodráma műfajaival zsonglőrködő mozi állami támogatás nélkül, gyakorlatilag fillérekből készült.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Nincs is annál szörnyűbb, mint amikor az esküvő küszöbén toporogva tudjuk meg, hogy az személy, akiket életünk párjának gondoltunk, csúnyán elárult minket.
Sztárok