Teljesen átalakul a Facebook: nem lesz könnyű megszokni a változásokat, de tartaniuk kell a tempót a TikTok-kal

Home az új neve annak a fülnek, amelyet az alkalmazás első megnyitásakor látsz, és az algoritmus-alapú felfedezésre szolgál történetekkel és más személyre szabott tartalmakkal. Aztán van egy teljesen új Feeds fül, amely a barátok, csoportok, Facebook-oldalak és kedvencek legutóbbi bejegyzéseit tartalmazza, a "Suggested For You" bejegyzések nélkül.

Átalakul az egész

A két fül a Facebook-alkalmazás iOS és Android verziójából is elérhető lesz, ahol a mai naptól kezdve megjelennek a gyorsbillentyűsávban. A Meta sajtóközleménye szerint e sáv tartalmát úgy tervezték, hogy aszerint változzon, hogy a felhasználók mely lapokon töltik a legtöbb időt, de a lapokat ki lehet tűzni, hogy a pozíciójuk ne változzon. A vállalat arra számít, hogy a frissítéseket a következő héten világszerte bevezetik.

"A Facebook egyik legkeresettebb funkciója, hogy az emberek ne maradjanak le az ismerősök bejegyzéseiről" - írta a Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg a változásokat bejelentő Facebook-bejegyzésben. "Ezért ma elindítjuk a Feeds lapot, ahol külön-külön, időrendi sorrendben láthatod barátaid, csoportjaid, oldalaid és még sok más posztjait. Az alkalmazás továbbra is egy személyre szabott feedre nyílik majd a Kezdőlap fülön, ahol a felfedezőmotorunk azokat a tartalmakat ajánlja, amelyek szerintünk a legjobban érdekelnek téged. A Feeds fül azonban lehetőséget ad majd arra, hogy még inkább testre szabd és irányítsd a felhasználói élményedet."

Lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2