Lifestyle

Ezért tilos ébredés után egyből kávézni - többet árt, mint gondolnád

Sokan hiszik, hogy a kávéban található éltető koffeinre reggel, ébredés után van a legnagyobb szükségünk ám ez távol áll az igazságtól.

Érdemes várni vele

Ha megkérdezed a kávé szerelmeseit, hogy szerintük a nap mely szakaszában a legérdemesebb elfogyasztani a kávét, valószínűleg azt felelik: mindegyikben. Reggel ébredés után, ha beérnek a munkahelyre, tízórai mellé, ebéd után és még egy utolsót késő délután, hogy estig tartson a lendület. Azt hihetnénk, hogy azok, akik ennyi koffeint visznek be a szervezetükbe, szó szerint arcon pörögnek egész álló nap. Egy friss kutatás szerint viszont konkrét idősávokban érdemes elfogyasztani a kávét, különben egyáltalán nem fejti ki megfelelően a hatását. Hogy miért? A válaszért lapozd fel a galériát!

A kortizol egy olyan mellékvese hormon, amely a szervezetünk napi ritmusát szabályozza. Képzeld el úgy ezt a rendszert, mint a szervezeted saját kis beépített „kortizol-kávéfőzőjét”: reggel azért ébredünk fel, mert a mellékvesék egy jó nagy adag kortizolt termeltek, este pedig azért alszunk el, mert leállt a termelés.
Kattints a további képekért!

Ahogy egyre hidegebb lesz, úgy emelkedik meg a fűtésszámlánk összege, pedig néhány egyszerű tipp megfogadásával meglepő mértékben csökkenthetjük a fogyasztásunkat és a számla végösszegét is.

Leadfotó: 123rf.com
Better Up

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Talán még nem késő, hogy nyárra jó formába tudj lendülni. Ha betartod ezeket a takácsokat, akkor egy hónap alatt rengeteg túlsúlytól tudsz megszabadulni.
Lifestyle
A Lidl igyekszik felhívni a vásárlók figyelmét, hogy indul az új üvegvisszaváltási rendszer. Az áruházlánc segítségével tényleg sokat tudsz spórolni.
Fashion&Beauty
Anya Taylor-Joy, az új Mad Max-film 28 esztendős üdvöskéje egy provokatív Mugler miniruhában tűnt fel a vörös szőnyegen, azonnal lehengerelve a rajongókat és a stílusszakértőket is.