Lifestyle

Ezért tilos ébredés után egyből kávézni - többet árt, mint gondolnád

Sokan hiszik, hogy a kávéban található éltető koffeinre reggel, ébredés után van a legnagyobb szükségünk ám ez távol áll az igazságtól.

Érdemes várni vele

Ha megkérdezed a kávé szerelmeseit, hogy szerintük a nap mely szakaszában a legérdemesebb elfogyasztani a kávét, valószínűleg azt felelik: mindegyikben. Reggel ébredés után, ha beérnek a munkahelyre, tízórai mellé, ebéd után és még egy utolsót késő délután, hogy estig tartson a lendület. Azt hihetnénk, hogy azok, akik ennyi koffeint visznek be a szervezetükbe, szó szerint arcon pörögnek egész álló nap. Egy friss kutatás szerint viszont konkrét idősávokban érdemes elfogyasztani a kávét, különben egyáltalán nem fejti ki megfelelően a hatását. Hogy miért? A válaszért lapozd fel a galériát!

A kortizol egy olyan mellékvese hormon, amely a szervezetünk napi ritmusát szabályozza. Képzeld el úgy ezt a rendszert, mint a szervezeted saját kis beépített „kortizol-kávéfőzőjét”: reggel azért ébredünk fel, mert a mellékvesék egy jó nagy adag kortizolt termeltek, este pedig azért alszunk el, mert leállt a termelés.
Kattints a további képekért!

Ahogy egyre hidegebb lesz, úgy emelkedik meg a fűtésszámlánk összege, pedig néhány egyszerű tipp megfogadásával meglepő mértékben csökkenthetjük a fogyasztásunkat és a számla végösszegét is.

Leadfotó: 123rf.com
Better Up

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Zsédenyi Adrienn, azaz Zséda mélyen magába zárkózott, és nem akart mesélni a válásáról. Most úgy döntött, itt az idő megnyitnia az érzéseit mások előtt.
Utazás
A Wolt cég egyik biciklis futára nem igazán féltette az életét. Alaposan áthágott néhány KRESZ-szabályt, és másokat is veszélyeztetett.
Sztárok
A népszerű műsorvezető a Balázsék szerda reggeli adásában árult el érdekes "kulisszatitkot" a Liverpool futballistájáról.