Lifestyle

Ez volt Boris Johnson utolsó mondata a parlamentben – Erre senki sem számított

Boris Johnsont megtapsolták a törvényhozók, miután brit miniszterelnökként utoljára jelent meg az alsóházban.

Így búcsúzott a parlamenttől Boris Johnson

Ahogy arról korábban beszámoltunk, sorozatos belpolitikai botrányai miatt Boris Johnson július 7-én bejelentette, hogy lemond a brit Konzervatív Párt vezetői posztjáról. A lépéssel megszűnik Johnson miniszterelnöki tisztsége is, de a kormányfő elmondta, hogy utódja megválasztásáig ellátja hivatali feladatait.

Johnson szerdán szólalt fel utoljára az ország vezetőjeként a parlamentben a Miniszterelnöki kérdések (PMQ) során, és tanácsokat adott utódjának, többek között azt, hogy „maradjon közel az amerikaiakhoz” és „álljon ki az ukránok mellett”. Utolsó mondata pedig nem más volt, mint:

„Hasta la vista, baby!”

Johnson – aki 2019 óta állt a kormányzó Konzervatív Párt és a brit kormány élén – az MTI szerint a Downing Street-i miniszterelnöki hivatal előtt felolvasott lemondó nyilatkozatában úgy fogalmazott: az alsóházi konzervatív frakció immár egyértelművé vált szándéka az, hogy a párt élére új vezető, ebből következően a kormány élére új miniszterelnök kerüljön.

A CIA igazgatója szerint nincs olyan hírszerzési információ, amely szerint Vlagyimir Putyin instabil vagy rossz egészségi állapotban lenne.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Vilmos szívében egyetlen lánya igencsak különleges helyet foglal el, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az imádni való becenév, amit a herceg adott Saroltának.
Sztárok
Brigitte Macron rendre elkápráztatja a világot stílusos szettjeivel, melyeknek hála a francia first lady simán letagadhatna akár 10 évet is a korából.
Lifestyle
Aligha akad olyan eszköz, amivel 100 százalékos biztonsággal megelőzhető egy autólopás, ugyanakkor érdemes megismerni a rablók módszereit, hogy felismerjük, ha esetleg belefutnánk egy csapdájukba....