Lifestyle

A kánikula miatt felborulhat a menstruációd és a görcseid is felerősödhetnek: Egy egyszerű módszerrel mindezt megelőzheted!

A menstruáció önmagában egy nagyon megterhelő, általában fájdalmas folyamat és mindezt csak tetőzi az, hogy elképesztően meleg van. Olyannyira tetőzi, hogy a nagy melegben még a menstruációs tüneteid is felerősödhetnek.

A meleg és a menstruáció lenne minden jó elrontója?

Amikor minden vágyad az lenne, hogy egy szál bikiniben süttesd magad a vízparton, a leglehangolóbb dolog, ha otthon görnyedsz az ágyon és szenvedsz a görcseidtől. Minden bizonnyal nem vigasztal az sem, hogy a forró nyári időjárás még rátesz egy lapáttal és fokozhatja a menstruációs tüneteidet.

Puffadás

"A hormonok ingadozása a ciklus elején hajlamossá teheti a nőket a kiszáradásra, ami miatt a szervezet visszatartja a vizet és puffadást okoz. A hőség súlyosbítja a kiszáradást, ami viszont a puffadást is fokozhatja" - mondta Dr. Hina, a londoni Harley St Clinic nőgyógyásza.

Fáradtság

Általában a menstruációd idején is fáradtnak és álmosnak érzed magad? A hőség ezt csak rontja. A hosszabb nyári napok miatt a szervezetünk kevesebb melatonint, az alvásért felelős hormont termel. Ez, valamint az a tény, hogy túl meleg van a pihenéshez, megmagyarázhatja, miért forgolódunk a nyári éjszakákon. "A szervezet a menstruáció alatt is több energiát használ fel.

Meleg időben gyorsabban elfáradunk, mivel a testünk keményen dolgozik, hogy lehűljön. A szervezetünk ezt még nagyobb mértékben teszi a menstruáció alatt, amitől még lomhábbnak és fáradtabbnak érezhetjük magunkat" - magyarázza Dr. Gareth Nye, a Chester Medical School anyai és magzati egészségre szakosodott oktatója.

Lapozz!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Milyen is igazából az Inspiráló Nő? Nos, a kérdésre sokféle választ lehet adni, egy azonban biztos: Hevesi Kriszta a kisugárzásával, az évtizedes munkájával, a szemléletmódjával és a belső értékeivel...
Fashion&Beauty
Julia Roberts frizurája már nem a megszokott, egy új stílusra váltott a színésznő.