Lifestyle

Lemond Boris Johnson brit miniszterelnök

Johnson körül az utóbbi napokban látványosan elfogyott a levegő. A politikus a Konzervatív Párt elnöki posztjáról is távozhat.

Szinte mindenki kihátrált a kormányfő mögül

A BBC értesülései szerint csütörtökön bejelenti lemondását Boris Johnson brit miniszterelnök, aki nemcsak a kormányfői pozíciótól válhat meg, de a Konzervatív Párt éléről is távozhat. Úgy hírlik, a párt még a nyáron megválaszthatja új elnökét, Johnson azonban azzal a kéréssel fordult a konzervatívokhoz, hogy az új miniszterelnök őszi (októberi) beiktatásáig még elláthassa a kormányfői poszttal összefüggő teendőket.

James Forsyth, a Spectator újságírója ugyanakkor úgy tudja, a Konzervatív Párt tagjainak zöme azt szeretné, ha Boris Johnson haladéktalanul távozna a miniszterelnöki bársonyszékből. Helyét ebben az esetben Dominic Raab, a jelenlegi miniszterelnök-helyettes vehetné át ügyvezető kormányfőként.

Boris Johnson lemondása nem érheti valódi meglepetésként azokat, akik folyamatosan nyomon követik a brit nagypolitika eseményeit. Sorozatos belpolitikai botrányai miatt az elmúlt napokban már legközelebbi szövetségesei is lemondásra szólították fel a miniszterelnököt - köztük volt például Priti Patel belügyminiszter, akit a közvélemény eddig Johnson egyik legbizalmasabb, leghűségesebb harcostársaként ismert.

Fotó: 123rf

Lapozz, a cikk még nem ért véget!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Milyen is igazából az Inspiráló Nő? Nos, a kérdésre sokféle választ lehet adni, egy azonban biztos: Hevesi Kriszta a kisugárzásával, az évtizedes munkájával, a szemléletmódjával és a belső értékeivel...
Fashion&Beauty
Julia Roberts frizurája már nem a megszokott, egy új stílusra váltott a színésznő.