Lifestyle

Hivatalos: ez lett minden idők legsikeresebb filmje Magyarországon

Tavaly év végén mutatták be a honi filmszínházak. Ugye így már nem olyan nehéz kitalálni?

James Cameron már megint óriásit gurított

Az Avatar második része lett minden idők legsikeresebb filmje Magyarországon - adta hírül nemrégiben a HVG.hu. A víz útja alcímre keresztelt folytatás, mely 13 évvel az első epizód után került a filmszínházakba, január 15-éig összesen 833 820 nézőt érdekelt, és mivel átlagosan 2355 forintba kerül Magyarországon egy mozijegy, a film több mint 1 milliárd 855 millió forint bevételt termelt hazánkban, és ez még nem a végleges eredmény, ugyanis a magyar mozis toplistán jelenleg is James Cameron legújabb sikerfilmje vezet, a Filmforgalmazók Egyesületének adatai pedig azt mutatják, hogy még ezen az ötödik hétvégén is hiába vetítettek a mozik országszerte 40 különböző filmet, még mindig az Avatar 2-re ült be az összes mozinéző egyharmada.

Összehasonlításképpen: az Avatar első epizódja, ami 2009-ben került a mozikba, összesen 1 milliárd 846 millió forint bevételt produkált, jóllehet jóval több, mint 1,25 millió nézője volt, 13 évvel ezelőtt még sokkal alacsonyabbak voltak a jegyárak, így az átlagos jegyár "csupán" 1472 forintra jön ki.

Az Avatar: A víz útja jelenleg minden idők hetedik legsikeresebb filmje, de hamarosan beérheti, illetve megelőzheti a hatodik helyezettet (Pókember: Nincs hazaút). Jelenleg az Avatar 2009-es első része a világ legsikeresebb mozija, de a harmadik helyezett is James Cameron-opusz: a közkedvelt Titanicról (1997) van szó.

A mozikba március 9-én érkező nagyszabású magyar kalandfilm, a Hadik a megtörtént eseményekhez hűen idézi fel Berlin 1757-es elfoglalásával és a város megsarcolásával végződő merész huszárcsínyt. Végre-valahára debütált a nagyszabású, látványos produkció hivatalos plakátja is.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A walesi hercegnét lassan többen szeretik, mint a brit királyi család összes többi tagja együttvéve, ez a nem épp elhanyagolható körülmény pedig egyre több fejfájást okoz az uralkodói párnak. Most...
Fashion&Beauty
A fesztiválon nem csupán a nemzetközi filmvilág krémje, de a 36 éves magyar színésznő, Trokán Nóra is tiszteletét tette.
Sztárok
Rónai Egos Húzós c. podcastjének pénteki adásában Oroszlán Szonja volt a műsorvezető beszélgetőpartnere, aki most korábban nem hallott magánéleti részletekbe avatta be a nagyérdeműt.