Lifestyle

Ez az érzékeny emberek 6 fő személyiségjegye: 4 tulajdonság ezek közül mindenkinél különlegesebbé teszi őket - Te köztük vagy?

Az érzékeny embereket sokszor "túl érzékenynek" titulálják és gyakran éri őket az a kritika, hogy túlreagálják a dolgokat. Egy új tanulmány azonban megállapította, hogy az érzékenységük mögött rejlenek különleges személyiségjegyek.

A 6 fő személyiségjegy

Az új kutatás során - amelyet a Journal Of Personality Assessment című folyóiratban tettek közzé - 10 300, 18 és 87 év közötti résztvevő töltötte ki a kérdőívet, amely 60, a témával kapcsolatos vonáson alapult. Miután visszakapták ezeket az adatokat, a kutatók 43 közös tulajdonságot figyeltek meg - amelyeket aztán hat tényezőbe csoportosítottak. A kutatás első sorban arra irányult, hogy milyen meghatározó alap tulajdonságok jellemzik az érzékeny embereket. Az utolsó négy tulajdonságot sokan fontosnak és jónak tartják, hiszen ezek az emberek gyakran kapcsolatban vannak önmagukkal és a körülöttük lévő világgal, magas érzelmi intelligenciával rendelkeznek.

1. Érzelmi és fiziológiai reaktivitás, más néven a "túl érzékenység" volt, tehát a külső tényezők hatására történő felzaklatottságra való hajlam.
Kattints a további képekért!

Forrás: Mirror Fotó 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Éveken át várták magyarok milliói, hogy mikor jön már az új rész a Csillagkapuból O'Neillal, Samantha Carterrel, Teal’c-el és Daniel Jacksonnal. A 2007-ben véget ért sorozat óta drasztikusan...
Sztárok
Az egész 80-as éveket meghatározta a mára ikonikussá vált Flashdance. Töretlen sikerén nincs is mit csodálkozni, de azon már igen, hogy Jennifer Beals közel a hatvanhoz még mindig úgy fest, mint egy...
Home&Design
Ha figyelemmel kíséred az aktuális trendeket, valószínűleg hallottál már a hableányos színek, minták népszerűségéről, amely ezúttal már a lakásdekorálás elemei közé is beférkőzte magát.