Lifestyle

Nagy hibát követsz el, ha nem énekelsz rendszeresen a kisbabádnak

Egy nemrégiben készült tanulmány igencsak érdekes dologra világított rá, mégpedig, hogy mennyire hasznos is rendszeresen énekelnünk kisbabánknak.

Óriási szerepet játszik a ritmus

A tanulmány során csecsemők nyelvi készségeinek kialakulását vizsgálták, az eredmények pedig igazán meglepőek. Úgy tűnik, a kisbabák sokkal hamarabb sajátítják el a szavakat, ha éneklünk nekik, mintha csak beszélnénk hozzájuk. A tanulmány alátámasztja, hogy agyunk jóval azelőtt tanulja meg a beszéd ritmusát, mint a különböző hangokat. A ritmusnak óriási szerepe van abban, hogy a kisbabák meg tudják különböztetni a különféle szavakat, emellett viszont számos egyéb előnnyel is jár, ha rendszeresen énekelnek nekik. Olvass tovább!

A tanulmány vezetői az agyi képalkotási módszert használták, hogy megvizsgálhassák, hogyan reagálnak a csecsemők a különféle ritmikus információkra, azaz a különböző hangmagasságokra és hangsúlyváltozásokra, illetve a beszéd legkisebb hangelemeire, az olyan gügyögésszerű hangegységekre, mint például a „pa” és a „ba”. A kutatás kimutatta, hogy a csecsemők agya nem képes feldolgozni a ritmus nélküli, fonetikai információkat életük első pár hónapjában.
Kattints a további képekért!

A savanyúságot nemcsak az íze, hanem jótékony élettani hatásai miatt is érdemes beépíteni a mindennapi étrendbe; cikkünkben kifejtjük, mennyi mindent fogsz tapasztalni, ha így teszel!

Leadfotó: Pexels, forrás: sciencealert.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A Mirror információ szerint Harry rájöhetett, hogy túl messzire ment a múltban a családjával szemben megfogalmazott kritikákkal, ezért a herceg állítólag jelenleg mást sem csinál, csak folyamatosan...
Sztárok
Tóth Gabi bizony tudja Puzsér Róbert telefonszámát, és néha üzenetet is szokott küldeni a kritikusnak. Hát, ők biztosan nem lesznek barátok a jövőben.
Utazás
Az Európai Bizottság európai városokat vizsgált. Szóba került a biztonság is, és egy magyar város is felkerült a listára, mint kevésbé biztonságos hely.