Széles körben elterjedt az a hiedelem, hogy a friss termékek mindig egészségesebbek, mint a fagyasztott; ez azonban gyakran nem így van. Vegyük például a szezonon kívüli gyümölcsöket, zöldségeket, gabonákat és még a halat is: lehet, hogy hosszú utat tettek meg, hogy elérjék a polcot, ahol most kint vannak – látszólag frissnek és egészségesnek. Az élelmiszereket gyakran a frissesség csúcsán fagyasztják le. Például a bogyók a leszedés utáni pillanatokban elkezdenek veszíteni a tápanyagukból, így a teljes tápértékük megőrzésének legjobb módja, ha azonnal lefagyasztják őket. Miután elolvastad a címkét, és meggyőződtél arról, hogy nem tartalmaznak nátriumot, cukrot vagy vegyi anyagokat, biztos lehetsz abban, hogy tápanyagban gazdag ételeket fogyasztasz.
Fotó: 123rf.com
Széles körben elterjedt az a hiedelem, hogy a friss termékek mindig egészségesebbek, mint a fagyasztott; ez azonban gyakran nem így van. Vegyük például a szezonon kívüli gyümölcsöket, zöldségeket, gabonákat és még a halat is: lehet, hogy hosszú utat tettek meg, hogy elérjék a polcot, ahol most kint vannak – látszólag frissnek és egészségesnek. Az élelmiszereket gyakran a frissesség csúcsán fagyasztják le. Például a bogyók a leszedés utáni pillanatokban elkezdenek veszíteni a tápanyagukból, így a teljes tápértékük megőrzésének legjobb módja, ha azonnal lefagyasztják őket. Miután elolvastad a címkét, és meggyőződtél arról, hogy nem tartalmaznak nátriumot, cukrot vagy vegyi anyagokat, biztos lehetsz abban, hogy tápanyagban gazdag ételeket fogyasztasz.