Az élelmiszertárolási rendszernek van egy örökérvényű szabálya, amit minden kereskedőknek be kell tartania: legyen szó friss, fagyasztott vagy csomagolt élelmiszerről, a korábbi lejáratú áruk a polc elején, a későbbi lejáratúak pedig a polc hátulján kerülnek elhelyezésre, ami így nehezebben látható. Ezzel biztosítható, hogy a legkorábbi lejárati dátummal rendelkező élelmiszerek kerüljenek először értékesítésre. Ezért a tejtermékek és más friss élelmiszerek kiválasztásakor a legjobb, ha kinyújtjuk a kezünket és megkeressük azokat, amelyek a második, harmadik vagy negyedik sorban vannak „elrejtve”.
Fotó: 123rf.com
Az élelmiszertárolási rendszernek van egy örökérvényű szabálya, amit minden kereskedőknek be kell tartania: legyen szó friss, fagyasztott vagy csomagolt élelmiszerről, a korábbi lejáratú áruk a polc elején, a későbbi lejáratúak pedig a polc hátulján kerülnek elhelyezésre, ami így nehezebben látható. Ezzel biztosítható, hogy a legkorábbi lejárati dátummal rendelkező élelmiszerek kerüljenek először értékesítésre. Ezért a tejtermékek és más friss élelmiszerek kiválasztásakor a legjobb, ha kinyújtjuk a kezünket és megkeressük azokat, amelyek a második, harmadik vagy negyedik sorban vannak „elrejtve”.