Lifestyle

Végre kiderült: Ezért érzed kényelmetlennek este és a világ legcsodásabb helyének reggel az ágyadat

Bizonyára veled is megesett már, hogy este bárhogy forgolódtál, nem találtad a helyed az ágyban, aztán mikor reggel fel kellett volna kelned, akkor a világ legcsodásabb helyének érezted ugyanazt az ágyat.

Mutatjuk, mi ennek az oka

Könnyen meglehet, hogy bárhogy próbálod megfejteni, hogy hogy lehet az, hogy este akár órákig forgolódsz, reggel pedig mégis minden sejted könyörög, hogy ne kelj ki az ágyból, mégsem jössz rá az okára. Most egy szakértő mondta el, hogy miként lehet, hogy ilyen különbséget érzünk este és reggel ugyanazzal az ággyal kapcsolatban.

Becky Spelman pszichológus elmondta, hogy a stressz összefüggésbe hozható azzal, hogy valaki nehezen tud elaludni este. "Bizonyos egészségügyi állapotok és alvászavarok, mint például az álmatlanság is sokak számára kihívást jelent az elalvásban. Reggelre azonban nem a matracunk válik memóriahabbá, hanem az alvás során tapasztalható változások okozzák a testünkben azt az állapotot, hogy kényelmesebbnek érezzük az ágyunkat" - mondta a szakértő a Metro-nak.
Kattints a további képekért!

Forrás: Metro.co.uk Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...