Lifestyle

Ezekben az egészséges ételekben sokkal a több a kalória, mint gondolnád: csak hízol tőlük

Sok olyan étel van, amelyet bár nagyon egészségesnek, sőt akár diétába is beilleszthetőnek tartunk, valójában meglepően magas kalóriatartalommal rendelkeznek, így ha a kelleténél többet fogyasztunk belőlük, csak a fogyókúránkat szabotáljuk.

Érdemes óvatosnak lenni

Fogyókúrázni bizony nem egyszerű feladat, hiszen az étkezési szokások megváltoztatása, a kalóriák számlálása és az egészséges életmódra való átállás sokszor komoly kihívásokat jelenthet. Nem beszélve arról, hogy nap mint nap szembe kell nézni a kísértéssel, aminek nem mindig tudunk ellenállni: elég egyetlen gyenge pillanat – ami valljuk be, sokunkkal előfordul –, és máris elcsábulunk egy íncsiklandozó fánk vagy egy extra sajtos pizza látványától. Helyzetünkön az sem segít, hogy bevásárláskor mindenféle finomság szembe jön velünk a boltok polcain, ami tovább nehezíti, hogy mindenből a diétás verziót tegyük a kosarunkba, ahogyan a gyakran jelentkező étvágy és fáradtság érzés is tovább bonyolítja a kitartást, valamint a motiváció fenntartását. És ha mindez nem lenne elég, csomó olyan ennivaló van, amiről kapásból azt állítjuk, hogy akkor is bűntudat nélkül fogyaszthatjuk, mikor szeretnénk lefaragni a pluszkilókból, valójában azonban csak gátolják a súlycsökkentést, ugyanis jóval több bennük a kalória, mint sejtenénk. Galériánkban felsoroljuk, miket érdemes nagy ívben elkerülni, ha az a célunk, hogy megszabaduljunk a feleslegtől:

Az egészséges táplálkozás fontossága megkerülhetetlen téma, arról pedig sokat hallunk, hogy rendszeresen fogyasszunk magvakat, mert azok jó hatással vannak a szervezetre. Az olyan természetes csemegék, mint a kesudió, a mogyoró, a mandula vagy a pisztácia gazdagok telítetlen zsírsavakban, így kedvező hatással vannak az egészségünkre, emellett rendkívül táplálóak, energiát biztosítanak, védelmet nyújtanak a rák ellen, és csökkentik az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát. Fontos azonban mértéket tartani a fogyasztásukban, kalóriatartalmuk ugyanis igencsak magas, így túlzott mennyiségben hízáshoz vezethetnek.
Kattints a további képekért!

Ha szeretnénk lefaragni a kilókból, muszáj kitartónak lennünk, és nem szabad engednünk egy tábla csokoládé vagy egy doboz keksz csábításának. Ám ez még nem azt jelenti, hogy néha ne nassolhatnánk – csupán a megfelelő időzítéssel kell tisztában lennünk.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Well&fit

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A kávézás után megmaradt zacc sokak számára egyszerű hulladék, pedig valójában rengeteg dologra használható fel.
Sztárok
Köztudomású, hogy Harry még ma is szívélyes kapcsolatot ápol sógornőjével, a jelenleg súlyos rákbetegséggel küzdő Katalin hercegnével. Sussex hercege most - váratlanul - beszélgetést kezdeményezett...
Utazás
Földrajzi képrejtvény-sorozatunk következő felvonásában magunk mögött hagyjuk Európát, és célba veszünk egy távoli földrészt! Tarts velünk!