Lifestyle

Ilyen durva helyzet még soha nem volt Magyarországon: Tovább emelkednek az üzemanyagárak, a dízel történelmi csúcsot ér el

Míg a forint a történelmi mélypontokat, addig az üzemanyag ára a történelmi csúcsokat döngetni.

Pénteken újabb áremelkedés

A pénteki áremelkedéssel a gázolaj ára történelmi csúcsra szökik Magyarországon. Ez elsősorban annak tudható be, hogy a régióban komoly dízelhiány áll fent, ami miatt az árak emelkednek. A pénteki áremelkedéssel közel 70 százalékkal többe kerül majd a dízel, mint egy éve ilyenkor.

Ugyan már az elmúlt napokban is emelkedett az üzemanyag ára hazánkban, pénteken mégis egy akkora áremelkedés várható, ami történelmi csúcsot jelent. A pénteki napon a benzin bruttó ára 10, míg a gázolajé 20 forinttal emelkedik. Ez teljes árban így néz ki majd:

  • 95-ös benzin: 705 forint/liter
  • Gázolaj: 841 forint/liter

Nem ez az első alkalom, hogy a dízel megdönti a csúcsot, legutóbb júniusban volt a valaha legmagasabb az ára, akkor 832,9 forintot kértek egy liter gázolajért. Egy éve még 493 forintot kellett fizetni érte. Míg a dízel 70, a benzin 46 százalékos áremelkedésen ment keresztül egy év alatt.

Forrás: Portfolio Fotó: Unsplash

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Bonaparte Napóleon halála lassú és gyötrelmes volt, és a halál oka a mai napig kérdéseket vet fel.
Fashion&Beauty
Minden évszaknak megvannak a maga elengedhetetlen ruhadarabjai, ha pedig a leghidegebb hónapokról van szó, valószínűleg mindannyiunknak a télikabátok jutnak először az eszünkbe.
Fashion&Beauty
Gyakran elfelejtjük, hogy a héj nem csupán a gyümölcs védelmét szolgálja, hanem ugyanúgy felhasználhatjuk, akár a gyümölcshúst. De pontosan mire is?