Csillagjegyek kristályai - Bak, Halak, Vízöntő

A csillagjegyek és kristályok összefüggéseiről már több cikkünkben írtunk. Most a Bak, a Vízöntő és a Halak jegy szülöttei tudhatják meg, hogy mely kristályok illenek a legjobban hozzájuk és, hogy az egyes ásványok milyen pozitív hatással rendelkeznek.

Bak
A Bak jegyében szülötteknek az ónix, a tahiti gyöngy és a füstkvarc segíthet, hogy harmóniába kerüljenek önmagukkal és leküzdjék a betegségeket.

Ónix
Az ónix erős hatással van az agy tevékenységére, így például Alzheimer-kór, epilepszia, valamint az apatikus állapotok kezelésére is használható. Javítja a koncentrációt, hat a fülre is, ezért alkalmazzák belsőfülbetegségek, fülzúgás, nagyothallás vagy hallás romlás esetén. Véd a negatív befolyástól és energiáktól, csökkenti a befolyásolhatóságot, segíti a természetes egót.

Tahiti gyöngy
A régi Rómában a hatalom, bölcsesség és szerencse, az arab országokban az isteni bölcsesség jelképeként tisztelték. Általánosságban támogatják a pszichoszomatikus eredetű betegségekből való felépülést, sőt erősítik az idegeket és az intuíciós képességet, csillapítják a fájdalmat és a lázat.
Balesetek, szerencsétlenség és katasztrófa elleni amulettként használatos, nyakláncként hordva az akaraterőt növeli, segít megszabadulni mindenféle függőségtől.

Füstkvarc
Elnyeli a geopatikus földsugárzásokat és az elektromágneses szmogot, ezáltal csökkenti a stresszt és a elősegíti a szervezet méregtelenítését. Fokozza a koncentrációt és segíti a beszédképző szervek problémamentes működését, így például dadogás, raccsolás esetén is hatékony megoldást nyújthat. Elengedi a régi sérelmeket, a haragot, a bűntudatot és a félelmet, sőt intenzívebbé teszi az álmokat.

Vízöntő
A Vízöntőkhöz a sólyomszem, a türkiz és az akvamarin illik, melyek nemcsak a testi egészsége megőrzésében segítik e csillagjegy szülötteit, hanem a lelki béke elnyerésében is közreműködnek.

Sólyomszem
Elsősorban raktározó jellegű kő, mely felvesz minden felesleges energiát. Alkalmazása energiaelnyelő hatása miatt épp ezért csak rövid ideig javasolt. Már a neve is utal rá, hogy ez a kő hatással van a szemre, valamint a fej teljes területére. A szem erőltetéséből adódó fejfájás kezelésére is tökéletes. Lelki síkon segíti a tisztánlátást, a nyugalom és a higgadtság megőrzését.

Türkiz
Főként a torok és a légutak tájékára van hatással. Használhatjuk köhögés, hörghurut, torokgyulladás, szamárköhögés, pszeudokrupp, tüdőgyulladás, nyelési zavarok, megfázás és pajzsmirigy problémák kezelésére is. Alkalmazhatjuk továbbá fogínygyulladás, fogínyvérzés vagy ínysorvadás kezelésére. Megszünteti az ingadozó kedélyállapotokat, a félelmet, a depressziót, javítja a hangulatot, segít megőrizni energiatartalékunkat.

Akvamarin
Szabályozza és javítja a test mirigyeinek működését, így sikeresen alkalmazható pajzsmirigyproblémák, mirigy daganatok és gyulladások kezelésére. Emellett erősíti az immunrendszert, regenerálja a fáradt ás a megerőltetett szemet is. Az allergia és a szénnátha által kiváltott könnyezés csökkentésében vagy megszüntetésében is segíthet. Lágy rezgései csillapítják az agressziót, enyhíti a depressziót és a szélsőséges hangulatingadozásokat.

Halak
A Halaknak az ametiszt, a fluorit és a gyöngyház segíthet a problémák leküzdésében.

Ametiszt
Már az ókori görögök is olyan kőként ismerték, amely segít megőrizni a józanságot.
Javítja az agy koncentrációs képességét, segít a migrénes rohamok esetében. Elősegíti az ellazulást, használata javallott alvászavarok ellen. Kiegyensúlyozó hatással van a túlzott hiperaktivitásra, illetve a belső nyugtalanságra. Tisztítja a vért és kiegyenlíti a vérnyomást, oldja a vérrögöket, ezért hatásos érproblémák és görcsök esetében.Segíti a látást, sőt a színvakság gyógyítására is használják. Az ametisztet a "szenvedélyek kövének" is nevezik, azt mondják róla, hogy a mániás viselkedések mindegyikére pozitív hatással van.

Fluorit
A csontvázra és az ízületekre is pozitív hatással van, sőt a gyulladásokat is csökkenti, ezáltal a vírusfertőzések,ízületi gyulladások és fülproblémák leküzdésében is segíthet. Az influenza és a májproblémák ellen is hatásos lehet. Lelki síkon növeli növeli az életerőt, csökkenti a félelmeket és a szorongást, sőt a szexuális problémák gyökerét is megszünteti.

Gyöngyház
Hatása azonos, mint a gyöngyé, tehát a pszichoszomatikus eredetű betegségek és légúti gyulladások kezelésében játszik szerepet. Lelki síkon a gyöngyház fényű tárgyak a tökéletességhez, a tisztasághoz visznek közelebb.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!