Nem a tejszín az: ettől a titkos hozzávalótól lesz isteni finom a bundás kenyér – Tökéletes ízt kölcsönöz neki

A bundás kenyér az egyik legnépszerűbb reggeli a világon, de van egy titkos hozzávaló, amitől egészen új dimenziót kap az íze. Egy biztos: ha egyszer kipróbálod, többé soha nem készíted el nélküle.
Mindenki kedvenc reggelije új köntösben
A bundás kenyér generációk óta jelen van a konyhákban, és szinte minden országban létezik valamilyen változata. Az alapja szinte mindig ugyanaz: a kenyérszeleteket tojásba mártjuk, majd serpenyőben aranybarnára sütjük, így kapjuk meg azt a ropogós kérget és puha belsőt, amely annyira ellenállhatatlanná teszi ezt az ételt. Leggyakrabban reggeliként fogyasztjuk, hiszen gyorsan elkészíthető, laktató és meleg étel, amely már az első falattal meghitt hangulatot teremt. A bundás kenyérhez nem szükséges drága vagy nehezen beszerezhető alapanyag, elég néhány szelet kenyér, tojás és egy kevés zsiradék, valamint természetesen az elmaradhatatlan só és bors. Éppen ez az egyszerűség az, ami miatt annyira szerethető: pillanatok alatt az asztalra kerülhet, és mindig finom. Ugyanakkor a bundás kenyér lehet édes, ha például vaníliával, fahéjjal és porcukorral készítjük, vagy sós, ha sóval, borssal, fűszerekkel és akár sajttal ízesítjük. Franciaországban „pain perdu” néven ismert, ahol inkább desszertként szolgálják fel, míg Amerikában a „French toast” inkább szirupokkal és gyümölcsökkel kombinálva kerül az asztalra. Magyarországon viszont klasszikusan sós változatban terjedt el, gyakran friss paradicsommal, paprikával vagy savanyúsággal tálalva. Az édes és sós variációk közötti átjárhatóság teszi tehát igazán univerzálissá ezt az ételt, hiszen mindenki megtalálhatja benne a saját ízlésének megfelelőt. De vajon mi az az egy összetevő, amitől az idehaza is elterjedt sós változat egyszerűen frenetikusan finom és ízletes lesz? Nos, azt már most elárulhatjuk, hogy nem a tejszín az egyetlen hozzávaló, amivel megbolondíthatjuk ezt a klasszikust, mindenki kedvenc reggelijét. Galériánkból megtudhatod, mit érdemes a felvert tojásokba csempészni, hogy a bundás kenyér olyan finom legyen, mint még soha!
Leadfotó: Getty Images
































