Lifestyle

Sokkoló adatokat hoztak nyilvánosságra a bucsai mészárlásról: az áldozatok többségével fejlövéssel végeztek

Mariupol hosszú és véres ostroma után a bucsai mészárlás képei sokkolták a világot, melyről napról napra egyre súlyosabb és megrázóbb adatok látnak napvilágot.

Sokkolta a világot

Bucsa egy Kijevtől mindössze 25 kilométerre fekvő város, melyet keresztül szel a Kolevet Kijevvel összekötő vasút, területén egy üveggyár is található. Ebben a városban rendeztek brutális vérengzést az orosz csapatok, a megrázó képek bejárták az internetet, melyeken összekötözött kézzel meggyilkolt, tömegsírba lőtt civilek láthatók.

Bucsában szerda estig 320 civil holttestet találtak, melyeket most szakértői vizsgálat alá vetnek. Anatolij Fedoruk, a város polgármestere szerint a halottak száma minden nappal emelkedik, hiszen magánbirtokokon, parkokban, tereken temették el a halottakat az támadások alatt, így ezeket a területeket átkutatva folyamatosan újabb holttesteket találnak. A polgármester szerint a halottakat elsősorban azért temették el, hogy ne tépjék szét őket a kutyák.

A bucsai tragédia helyszínén járt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is, akit szintén sokkoltak a látottak. Azonban csütörtök éjjel közzétett videóüzenetében az elnök elmondta, a Kijevtől északnyugatra fekvő Borodjankában a bucsainál is brutálisabb vérengzés történt, de felhívta a figyelmet a mariupoli borzalmakra is. "És mi történik majd, amikor a világ megismeri a teljes valóságot arról, mit tettek az orosz katonák Mariupolban?" – fogalmazott az elnök a mariupoli helyzettel kapcsolatban, melyet a város polgármestere Auschwitzhoz hasonlított.

A nyilvánosságra hozott információkért lapozz!

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Lifestyle
A Netflix jelenlegi filmje végre IMDb-n sem kapott éles lepontozást a közönségtől, szóval tényleg megéri majd bepróbálni.
Sztárok
Amióta berobbant a köztudatba, Julia Robertset mindig vörös hajjal láttuk, ennek azonban most vége, a színésznő ugyanis drasztikus változtatás mellett döntött.
Lifestyle
Igazi kánikulai meleg van, de a kemény viharok sok helyen meg fogják cibálni a forróság bajszát. A gond csak, hogy jégesőre is számítani kell.