Hihetetlen: ez történik valójában a testeddel, ha egy héten többször is eszel brokkolit

Számos ember szkeptikus a brokkoli iránt, holott ha megfelelő módon van elkészítve, valójában rendkívül ízletes lehet – de vajon hogyan hat a szervezetünkre, ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a zöldséget?

Népszerű alapanyag a konyhában

A brokkoli sokoldalú zöldség, melyből számos finomságot készíthetünk, így lehetőségünk nyílik arra, hogy kibontakoztassuk kreativitásunkat a konyhában; legyen szó akár tésztaételről, krémlevesről vagy salátáról, garantáltan az asztalra tudunk varázsolni olyan fogást, amiért a család minden tagja rajongani fog. Gondoljunk csak bele: párolva, panírozva, sült formában vagy akár grillezve is megállja a helyét az étrendben, arról nem is beszélve, hogy könnyen párosítható más alapanyagokkal is, így lehetőségünk van különleges és változatos ízeket kreálni vele. A kulináris élvezeteken túl azonban érdemes megvizsgálni, vajon milyen hatással van pontosan a szervezetünkre ez a zöldségnövény, és mire kell számítanunk, ha heti több alkalommal is falatozunk belőle; részletek a galériában!

Brokkoliból számtalan ínycsiklandozó étel készíthető ebédre és vacsorára, amik akár pillanatok alatt elkészülhetnek, továbbá szaftosak, fűszeresek, sőt még a diétába is belepasszolnak.
Kattints a további képekért!

Bár maga a technika nem újdonság, eddig leginkább csak a burgonyára és a kelbimbóra korlátozódott.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Health Digest

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Home&Design
Egy tiszta és kellemes környezet nagyban hozzájárulhat a nyugodt alváshoz és a jó közérzethez.
Lifestyle
Az illóolajok alkalmazása mára a mindennapok részévé vált, hiszen számos előnyük van a háztartási tisztítástól kezdve az aromaterápián át a bőrápolásig.
Fashion&Beauty