Időjárás: az agresszív ciklon miatt kettészakad Magyarország, készülj, mert ez vár ránk a következő napokban

Magyarország egyik felén őszies, míg a másik felén tavaszias-nyárias hőmérséklet fog uralkodni. Megmutatjuk azt is, milyen időjárásra kell számítani a hétvégén!

Az egyik országrészben nyugodtan otthon lehet hagyni az esernyőt

Azt mindenki észrevehette, hogy kicsit hamarabb kóstolhattunk bele a nyárba a kelleténél. A mérések kezdete, vagyis 1901 óta az idei volt a nyolcadik legmelegebb április.

Az előző hónap középhőmérséklete országos átlagban 13,3 Celsius-fok volt, ami 1,9 fokkal haladja meg az 1991-2020 közötti évek átlagát.

A hónap második felére már jelentős lehűlés jött és tartósan az átlag alatt maradt a hőmérséklet, sok helyen a téli kabátot is elő kellett venni. A galériánkban megmutatjuk, most miért szakad kettő Magyarország, és milyen időjárásra kell számítanunk a hétvégén!

Ahogyan az Időkép is beszámolt róla, nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt pénteken, a tartósabban csapadékos délnyugati megyékben lesz a leghűvösebb, északkeleten a legmelegebb.
Kattints a további képekért!

Nem lélegezhet fel Magyarország Németh Lajos szerint. Ez a jelenség nagy gondokat okozhat az időjárásban.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Valószínűleg te is sokszor hallottad már, milyen fontos a folyadékbevitel a nyári hőségben, de gondoltad volna, hogy az sem mindegy, milyen ételeket fogyasztasz ilyenkor?
Sztárok
A nyár végén már meg is születhet Justin és Hailey Bieber első közös gyermeke. Előbbi már jó ideje hangoztatta, hogy szeretne egy babát.
Sztárok
A TV2 még nem erősítette meg a pletykákat, de többen már elkezdték kisakkozni, hogy kik lehetnek majd a Farm VIP szereplői.