Őrülten drága lett a magyarok egyik legfontosabb élelmiszere, ezt már a te pénztárcád is érzi

Az infláció nagyon begyűrözött a boltokba, és a magyarok jóval kevesebbet tudnak már venni ebből az élelmiszerből.

Statisztikák mutatják a drágulást

Elszaladtak az árak a magyar boltokban, és akik közepes, vagy alacsony jövedelemből élnek, azok alaposan meggondolják, hogy mit tegyenek a kosarukba. Az inflációhoz hozzájárult a kereslet növekedése és a vállalatok profitéhsége is.

Az akciós újság átböngészésével azért elég sokat tudunk spórolni. A magyar már elkezdtek leszokni elvileg a túlvásárlásról is, tehát főként csak azokat az alapanyagokat szerzik be, amikre valóban szükségük van. Ez nem is baj, mert amit hosszú ideig nem használunk fel, az valószínűleg egy idő után a kukában landol majd, ha megromlik.

A magyarok kedvencei, a paradicsom, a paprika, és a vöröshagyma is jelentősen drágult, viszont van egy alapélelmiszer, aminek szintén elszaladt az ára. A galériánkban leleplezzük, hogy melyik ez, és mennyivel drágult.

Nemrég a Magyar Nemzeti Bank is megállapította egy elemzésben, hogy az elmúlt két év inflációja nyomán az élelmiszerárak elérték az átlagos európai szintet.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
Harry herceg sosem titkolta, hogy hétköznapibb életet szeretne élni, ám mint kiderült az egyik rokona miatt kénytelen volt elköteleznie magát királyi kötelességei mellett.
Lifestyle
Eláruljuk, honnan tudhatod, hogy valóban az adott víz okozza-e a problémát, és hogyan kezelheted a tüneteket.
Lifestyle
A csodaszép zöld növények hasznos és gyönyörű elemei otthonunknak, a legjobb pedig, hogy már néhány egyszerű tippet megfogadva is könnyedén gondjukat viselheted, amiért egészen biztosan hálásak...