Ez a hadvezér vezette be a szökőévet: fura dolgok történnének, ha a csillagászok nem jöttek volna rá, hogy szükséges

Azonban nem február 29-e a szökőnap, ahogyan azt sokan gondolják, és azok is minden évben ünneplik a születésnapjukat, akik ezen a napon születtek.

A mágikus február 29-e

Különleges szökőévben vagyunk, amikor a február nem 28, hanem 29 napos. Ilyenkor sok mindenkiben olyan filozofikus kérdések bukkannak fel, hogy például tényleg csak négy évenként ünnepli-e a születésnapját az, aki február 29-én született.

Nos, ha szeret bulizni, akkor bizony minden évben megünnepli. Az évei számához pedig március elsején egészen biztosan hozzáadódik egy, ez alól sajnos nincsen kibúvó, bármennyire is szeretnének sokáig fiatalok maradni.

Azonban miért van szükség a szökőévre, és mikor vezették ezt be pontosan? Sok különleges dologról rántjuk le a leplet a galériánkban!

Ahogyan a Pécsi Néprajzi Múzeum is levezette, az év valóságos hossza, (ha pontosan számítjuk) 365 nap, 5 óra, 48 perc és 46 másodperc. Ez négy évenként csaknem egy nap eltolódást eredményez, amit a szökőnap beiktatásával egyenlítenek ki.
Kattints a további képekért!

A 12P/Pons–Brooks-üstököst még 1812-ben fedezték fel. Most egy magyar asztrofotós, Majzik Lionel kapta lencsevégre az álomszép jelenséget.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Lifestyle
Újabb SMS-es csalás terjed Magyarországon: az elkövetők több ezer forintos bírság befizetésére szólítják fel áldozataikat a rendőrség nevében küldött üzeneteikben.
Lifestyle
A buggyantott tojás elkészítése sokak számára kihívás jelent, most azonban egy olyan zseniális trükk terjed a neten, amit neked is érdemes kipróbálnod, ha a tökéletes végeredményre vágysz.
Sztárok
Noha II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburgh-i herceg házassága tökéletesnek tűnik az utókor számára, a 2021-ben, századik életévében elhunyt herceg több évtizedes frigyük alatt nem mindig...