Az új bulifelelős megérkezett! Ez a hangszóró minden zeneimádó álmát valóra váltja

Bár idén elmaradnak a fesztiválok, otthonra még mindig be tudjátok csempészni a koncertek hangulatát. Ugyanis létezik egy hangszóró, ami valóban elképesztő hangzással bír, és ezzel nem a levegőbe beszélünk – kipróbáltuk, nem semmi a „kicsike”! (x)

Tekintélyt parancsoló küllem

A Sonos Move bluetooth hangszóró elég termetes (súlya 3 kg), de éppen ennek is köszönheti, hogy szinte bármelyik enteriőrben jól mutat. Szépen ívelt formák, könnyű hordozhatóság, kifinomult design, mindez árnyfekete és holdfényfehér színekben. A töltőállomásban szó szerint csücsül a készülék, ami szintén egy nagyon elegáns megoldás. A bekapcsolást és a módokat (bluetooth vagy wifi) diszkrét fehéren és kéken világító LED-fény jelzi. Már külsőre annyira vonzó, hogy az ember alig várja, hogy bekapcsolja!

Az elegancia mögött

A teljesítményre sincs panasz: szép, mély hangzás, gazdag basszus, élvezhető minőség. Az éles, tiszta, magas frekvenciájú hangokat egy lefelé irányuló magashang-sugárzó állítja elő. Wifi hálózatról és bluetoothról is meg tudjuk szólaltatni (vagy akár megszólítani, hiszen Amazon Alexa és Google Assistant hangparancsokkal is vezérelhető a hangszóró). A bluetooth funkció olyankor a leghasznosabb, amikor nincs a közelben wifi kapcsolat, mivel például a telefonunkra letöltött zeneszámokat és az összes nagyobb streamingszolgáltató által kínált tartalmakat is tudjuk élvezni a Sonos applikációján – méghozzá 10 órán keresztül, megszakítás nélkül. Különlegessége még, hogy csepp- és páraálló, valamint extra strapabíró és ütődésálló, tehát egy véletlen leejtés vagy a koktélos pohárral való találkozás után sem kell a szervizbe szaladnunk vele.

Beüzemelés

A beüzemelésnek kell egy külön részt szentelnünk, ugyanis elég vegyesek a tapasztalataink. Egyszerű lehet annak, akinek van érzéke a kütyükhöz. Közepes felhasználói szintű ismeretekkel azonban képes megforgatni az ember agyát. A legjobb megoldás, ha pontosan követjük az applikáció utasításait, ami iOS-re és Androidra is letölthető az app store-okból. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy applikáció nélkül túl sokra nem is megyünk, a beüzemeléshez elengedhetetlen. Ám mellette szól, hogy egy komplex alkalmazásunk lesz, amiből teljeskörűen irányíthatjuk a Sonos rendszer minden elemét, beleértve a zeneszámok vagy videók közötti léptetést is.

Jól szól

Ezekkel teszteltük

Björk: Big Time Sensuality
Kraftwerk: The Telephone Call
Prodigy: Shoot Down
This is The Kit: Hotter Colder
Plan B: Prayin'
Emergency House: Dübörög a Ház
Wes: Alane
Faithless: Mass Destruction

Akár halkan, bisztró-stílusban szeretnénk a Sonos Move-ról zenét hallgatni, akár házibuliba vinnénk, nem fogunk benne csalódni. A maximum hangerő sem kottyan meg neki, bár az tény, hogy ilyen szempontból nem minden zeneszám a barátja: egy erősebb minimal vagy techno zene alatt kissé recseg a készülék, de ezt még a sokkal nagyobb hangrendszerek sem mindig tudják kiküszöbölni. Összességében egy nagyon jól alkalmazkodó kis (nagy) masina, ami akár nagyobb eseményeken, akár otthoni körülmények között is tökéletes élményt nyújt.

Megtetszett?

Vidd haza és élvezd bárhol bármikor a kristálytiszta hangzást! Az okoshangszóró elérhető a budapesti Mammutban található Media Marktban, az Extreme Digital üzleteiben, valamint a Media Markt, az Alza és Mall.hu webáruházaiban.

Fotó, lead fotó: Sonos.com, Pexels
A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak