Lifestyle

5 bizarr törvény a világ különböző országaiból: soha ne szegd meg őket, különben meg is büntethetnek érte!

Vannak olyan alapvető dolgok, melyeket idehaza szinte minden egyes nap megteszünk és meg is tehetünk büntetlenül, ám egyes országokban ezek tiltólistásak a helyi szokások és kultúra miatt még akkor is, ha számunkra érthetetlennek tűnnek. Te tisztában vagy minden ilyennel?

Pórul járhatsz, ha véletlenül megszeged ezeket a törvényeket

Minden ország más és más, így nem meglepő, hogy a világ egyes helyein különböző szokások, kulturális normák és törvények uralkodnak. Vannak olyanok, melyek egészen bizarrul hangzanak számunkra, hiszen érdekes az, hogy míg mi büntetlenül megtehetünk bizonyos dolgokat, addig az máshol szigorúan tilos, még ha apróságnak is tűnik az adott tevékenység vagy éppen hajviselet – galériánkban 5 olyan szokatlan törvényt avagy tiltólistás dolgot mutatunk a világ különböző országaiból, melyekkel nem árt tisztában lennünk, mielőtt odautaznánk!

Iránban a helyi kultúra fenntartása érdekében bevezettek egy törvényt, mely tiltja a férfiaknak, hogy olyan nyugati frizurát viseljenek, mint amilyen például a lófarokba vagy éppen kontyba kötött haj.
Kattints a további képekért!

A növényi olajok nem csak konyhai alkalmazásra, sütésre-főzésre használhatók, fogyasztásuk ugyanis az egész életmódunkra pozitív befolyással bírhat.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Meghan Markle a minap egy olyan őszi szettben mutatkozott, amely sok nő számára adhat ihletet, amikor beköszöntenek a hidegebb hónapok. Egy biztos: a hercegné outfitje telitalálat volt!
Sztárok
Sok olyan világhírű sztár van, akik felnőttfilmekben kezdték a pályájukat, és csak ezt követően futottak be nemzetközi karriert.
Sztárok
A mesterséges intelligencia segítségével készítette el új klipjét Pál Dénes. Bár nem ez az első olyan magyar videóklip, amelyben a készítők ezzel a technikával dolgoznak, az énekes és a videót...