Lifestyle

Húsz évig tartott, mire elkészült ez a kávé - Igazi különlegességet kóstolhattunk!

Vajon létezik a tökéletes kávécserje? Erre a kérdésre kereste a választ a világ egyik legnépszerűbb kávé-márkája, sajtótájékoztatójukon pedig mi is megtudhattuk a választ néhány nappal ezelőtt.

20 évnyi kemény munka

A farmerek már évszázadok óta keresztezik a kávécserjéket azért, hogy olyan ellenállóbb palántákat nemesítsenek, amelyek kiváló minőségű kávébabot teremnek. Ebből a folyamatból merítettek inspirációt a Nespresso szakemberei is, amikor 2003-ban úgy döntöttek, hogy megalkotják a tökéletes ízprofillal rendelkező kávét. A most debütáló kapszula a N°20 (number twenty) nevet kapta, utalva arra a húsz évre, amíg ez a nagyívű projektmunka folyt. A csábító narancsvirág-aromákban és friss, citrusos ízjegyekben gazdag kávé a maga nemében páratlan alkotás, amely a mai naptól rendkívül limitált mennyiségben lesz elérhető a márka kínálatában és amelyet a sajtóeseményen mi is megkóstolhattunk.

A baristáktól megtudhattuk, hogy ezt az italt semmiképpen sem ajánlott tejjel vagy tejszínnel fogyasztani, mégis izgalmas kalandozást jelenthet azok számára is, akik egyébként a tejhabos kávék kedvelői. Mivel nem túl keserű, és rengeteg íz-és illatjegy fedezhető fel benne, érdemes inkább egy csendes, elmélyülős pillanatot választani arra, hogy valóban ki tudjuk élvezni az aromarétegeket, amelyeket ez az espresso tartogat.

Így kerül a kávé a poharunkba

A márka kávémesterei a tökéletességre törekedtek, amikor kiválasztották a legfinomabb ismert Arabica fajtákat, hogy azok keresztezésével egy kiváló minőséget és kivételest ízt adó nemesítést hozzanak létre. Ehhez meg kellett találniuk az ideális terroirt is, amelyben az új fajta megfelelően fejlődhet, ugyanis ilyen ritka kávéfajta nem él meg akárhol: számos kísérleti telepítést követően végül a kolumbiai Cauca és Caldas régiókban sikerült megtalálni az ideális talajt. Az új Arabica-változatból egymillió cserjét telepítettek itt, és 59 helyi kávétermelő gondosan felügyelte a fejlődésüket.

A sokévnyi odafigyelés végül meghozta az eredményét: az illatos narancsvirág-aromákban és gyümölcsös, citrusos ízjegyekben gazdag, kivételes ízprofilú N°20 espresso kávé impozáns Q minősítést kapott a Coffee Quality Institute-től (CQI), amely egy, a kávéiparban szigorú minőségi követelményeket meghonosító, független nonprofit szervezet, amelynek minősítését az egész világon elismerik.

A fenntarthatóság sem maradt ki az egyenletből

A vállalat hitvallásához híven – amely szerint a kávé jó dolgok mozgatórugója lehet – az új fajtát termesztő 59 farmer mindegyike részt vesz a Nespresso AAA Sustainable QualityTM Programjában. A programban a vállalat az elmúlt 20 évben világszerte szoros kapcsolatot épített ki a kávétermesztőkkel, hogy megóvhassák a természetet a kávétermő vidékeken, és ellenállóbbá tegyék az ott élő közösségeket is. Ez nem csupán azt jelenti, hogy a részt vevő farmerek felárat kapnak a fenntartható, kiváló minőségű kávé termesztéséért, hanem hogy szakmai is szociális kérdésekben is számíthatnak a cég szakembereire, akik tanácsadással, képzésekkel és a helyi szervezetekkel karöltve szociális kezdeményezésekkel is segítik őket és közösségeiket.

Fotók, leadfotó: Femcafe.hu/Sajószegi Veronika, Nespresso

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Meghan Markle a minap egy olyan őszi szettben mutatkozott, amely sok nő számára adhat ihletet, amikor beköszöntenek a hidegebb hónapok. Egy biztos: a hercegné outfitje telitalálat volt!
Sztárok
Sok olyan világhírű sztár van, akik felnőttfilmekben kezdték a pályájukat, és csak ezt követően futottak be nemzetközi karriert.
Sztárok
A mesterséges intelligencia segítségével készítette el új klipjét Pál Dénes. Bár nem ez az első olyan magyar videóklip, amelyben a készítők ezzel a technikával dolgoznak, az énekes és a videót...