Utálod, ha megbarnul a banán vagy pépes lesz? – tárold itt és ugyanolyan friss lesz, mint mikor hazavitted

A legrosszabb hely, ahol a banánt tárolhatjuk, az a konyha, különösen akkor, ha hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla vagy túl sokat vásárolunk belőle egyszerre. Megmutatjuk, hol érdemes tárolni ahhoz, hogy ne barnuljon be és ne váljon pépessé!
Az egyik legnépszerűbb gyümölcs a banán
Milliók imádják a banánt finom íze és jótékony hatásai miatt, hiszen gazdag A-, U-, E- és B6-vitaminban, valamint számos ásványi anyag található benne. Nyugtató hatással van a bélrendszerre a magas pektintartalmának köszönhetően, amely nem csak a koleszterinszint csökkentésében segít, hanem normalizálja is a bélműködést. Magas rosttartalma miatt elősegíti a teltségérzetet, és úgy csökkenti a puffadást. Emellett tele van értékes mikrotápanyagokkal, különösen káliummal, amely a szervezet egyik legfontosabb elektrolitja. A kálium segít szabályozni a szívműködést és segít csökkenteni a vérnyomást.
De hogyan kell jól tárolni ahhoz, hogy sokáig élvezhesd áldásos hatásait és ne kelljen a boltba rohangálnod érte?
Kattints a galériára és megtudod!
Az almából mindenki szeret betárazni otthonra, de mint minden gyümölcs, úgy ez is könnyen elrothadhat. Éppen ezért nem árt tisztában lenni azzal, hogyan érdemes tárolni, hogy akár több héten át friss maradjon.































