Helló, Szépségem! - Avagy, a magabiztosság belülről fakad

Nemrég egy nőcis high-tech darabbal lepett meg minket az ASUS, az új ZenBook 13 tényleg egy igazi szépség. Ráadásul a sorozat nagytestvéreihez képest sem okoz csalódást: olyan, mint egy jó kiegészítő: stílusos és sallangmentes. Teszt következik. (x)

Csinos

Első ránézésre a ZenBook 13 igazán szemrevaló: kompakt méret, menő színösszeállítás. Szerencsénk volt, hiszen egy különösen szép fekete-arany darabot tudunk tesztelni, ezen kívül egyébként még ezüst-rozé színben érhető el. Talán nem is gondolnánk, de a ZenBook 13 szintén a márka egyik legje, amit mi sem érzékeltet jobban, mint hogy ez a világ legkisebb 13 hüvelykes készüléke.

Mit jelent ez számokban?

A4-es méret, azaz bármelyik táskába belefér. Csupán 1 kg, így biztosan nem fogja húzni a válladat, és a kézitáskát sem nyomja meg. A 16.9 mm-es vékonyság is elég helyet hagy minden másnak, ezért is ideális például utazáshoz, vagy akár csak kisétálni vele a parkba, és onnan dolgozni.

A szabadtéri használatot a 178°-os betekintési szög is megkönnyíti - ami azért lehet érdekes, mert ennek köszönhetően mindegy, hogy állítod a képernyőt, és mennyire süt a nap, akkor is látod, mit csinálsz. Bármit is tevékenykedj, a készülék akár 14 órán keresztül is kitartóan állja a sarat, irodai körülmények között a 8 órát simán kihúzta, és még bőven maradt benne szufla a nap végére is.

A magabiztosság belülről fakad

A kis méret ellenére minden olyan hasznos funkció helyt kapott benne, amiket a korábban tesztelt ZenBookokban is nagyon szerettünk. Pluszban jött ehhez még egy szuper arcfelismerés funkció, de visszatérő ismerősként üdvözölhettük például kedves barátnőnket, Cortana-t, aki továbbra is csodásan végzi a dolgát kiadott utasításainkra. S persze az az elképesztő sebesség, amivel ez a kis ékszerdoboz dolgozik, igen nagy segítséget jelent a mindennapi munkavégzés során.

A ZenBook 13-mal tökéletes élményt nyújt bármilyen nagy felbontású videó, hiszen a Full HD képernyő kiváló minőségű megjelenítést ad, az ultrakeskeny kávának köszönhetően (ami tényleg meglepően észrevétlen) pedig nem maradunk le semmiről. Nézzünk csak meg például egy „Földünk az űrből” videoválogatást, egyszerűen lélegzetelállító. A hangról nem is beszélve, hiszen a ZenBook 13 is egy nagyszerű Harman Kardon rendszert kapott. Profi.

Kellemes extrák

Hol is kezdjük? A fent már említett arcfelismerés mód az egyik legmenőbb funkció, ami ezen a kis készüléken található. Ennek köszönhetően egy pillanat alatt bent lehetünk a rendszerben, ami ráadásul biztonságos is, a használatával ugyanis csak és kizárólag a jogos tulajdonos férhet hozzá a tárolt adatokhoz. Ráadásul még csak IT szakinak sem kell lennünk hozzá, egy egyszerű beállítás az egész.

Ezen kívül itt említeném még a NumberPad-et is, ami tulajdonképpen nem más, mint egy touchpadba épített numerikus billentyűzet. Mindössze egy határozott érintésre van szükségünk a touchpaden ahhoz, hogy gyorsan és egyszerűen elérhessük, - őszintén, elsőre nem értettem, miért lehet nekünk ez jó, de használat közben hamar rájöttem - mivel tökéletesen kézre esik, iszonyú kényelmes, így nagyban megkönnyíti a még gyorsabb adatbevitelt. S még egy személyes kedvenc: a háttérvilágított billentyűzet - menő!

Kell? Kell hát!

A ZenBook 13 megjelenésében bár egyszerűbb teremtés, mint a nagytesók, és persze termetre is kisebb, mégis pont ezért szerethető. Nem lepődnénk meg, ha titkon kifejezetten nőknek szánták volna. Kezelése egyszerű, súlya könnyű, és szinte helyettünk teszi a dolgát. Nem kérdés: kell egy otthonra is!

Ha pedig szeretnél még több infóhoz jutni, itt tudsz nézelődni.

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!