Lifestyle

Cakó Kinga: A nő, aki nem csak egy ruhát ad, hanem életérzést is

A Femcafe.hu Inspiráló Nők Díj jelöltjével, Cakó Kingával beszélgettünk, aki A leginspirálóbb designer kategória díjának egyik várományosa 2019-ben.

Inspiráló Nők Díj

A Femcafe.hu már korábban is kereste azokat az ösztönző női példaképeket, akik munkássága, teljesítménye például szolgálhat mindenki számára. Idén 7 kategóriában keressük a leginspirálóbb nőket olvasóink segítségével. A kategóriák 3-3 jelöltjét neves személyekből álló jelölőbizottság állította össze, olvasóink pedig online adhatják le szavazataikat a számukra legszimpatikusabb jelöltekre.

Díjátadó gála: 2019. március 21-én, a gyönyörű Várkert Bazárban derül ki, kik lesznek az év leginspirálóbb női. Még több információért kattints ide!

Ismerd meg a jelölteket! - Cakó Kinga

A Leginspirálóbb designer kategóriájában idén is három nagyszerű nőt jelölt a bizottság, közöttük a 37 éves Cakó Kingát, aki divattervezőként tevékenykedik, és a Cakó márka alapítója. A tehetséges tervezőnő többgenerációs művészcsaládban nőtt fel, és a firenzei Polimoda-ban valamint a londoni Central Saint Martins College of Art-ban szerezte meg kimagasló szakmai tudását. Ma már elismert tervező, aki a háta mögött rengeteg tapasztalattal, 2013-ban indította el saját márkáját, mely azóta is izgalmas és állandó résztvevője a hazai divatéletnek.

Igazi művészcsaládban nőttél fel, mindigis része volt az életednek az alkotás. Mikor tudatosult benned, hogy tervező szeretnél lenni?

Már egészen kiskoromtól. A rajzolás már nagyon régóta az életem része volt, a divat maga pedig 14-15 évesen fogalmazódott meg bennem, hogy ez lehet az út, ami érdekel. Nagyapám festőművész, neki voltak otthon Párizsból hozott Vogue magazinjai. Imádtam őket nézegetni, azt éreztem hogy fantasztikus lenne ebbe a világba becsatlakozni vagy része lenni. Végül valóra vált az álmom, ez lett a munkám és a szenvedélyem.

Mi inspirál, amikor tervezed a ruhákat?

Nálam ez mindig hangulatfüggő. Nagyon sokszor utazások is hatnak rám, mert sokat utazom, nagyon szeretek más kultúrákat megismerni. Fontos számomra a természet szeretete, alap inspirációk számomra a föld színek és a neutrális tónusok. Nagyon szeretek visszanyúlni a természetbe, így akár egy falevél szép erezete vagy egy farönk vagy bármi. Ezek mind feltudnak tölteni, akár egy reggeli kutyasétáltatás alkalmából. De az öcsém grafikáit is használtuk már fel kollekcióra, a mostani őszi-téli kollekciót pedig apukám animációs rajzai ihlették. Mindig van valami olyan forrás, ami egyszer csak megragad és összekötöm az anyagokkal amiket szeretnék megvalósítani.

Te mennyire tudsz azonosulni azzal a szóval, hogy "inspiráló" ?

Az inspiráló szó nekem mindig erőt ad. Inkább valamilyen hatás jut eszembe róla, ami engem ér. Akár egy szép fény, vagy hogy engem mik érnek a nap folyamán, vagy a munkám során.

Te hogyan inspirálsz másokat?

Szerintem nagyon fontos az, hogy a márkának az üzenetébe beletartozik a természetesség és egyfajta életszeret. Szerintem én ezt át tudom adni az embereknek, és azt érzem hogy szeretik ezt a stílust, ezt az életérzést amik a ruhából fakadnak.

SZAVAZZ KINGÁRA ITT!

A jelöltek közül az olvasók az online szavazás segítségével dönthetik el, ki kapja a díjat, amelyet a március 21-i Femcafe Inspiráló Nők Estje gálán, a Várkert Bazárban hirdetünk ki.

Leafotó: Cakó Kinga

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Az idei táskatrendek gyönyörűek, időtállók, és szinte minden szettedhez illeni fognak! Ha nagy táskakeresésben vagy, akkor most segítünk kiválasztani a legmenőbbeket a hatalmas kínálatból.
Lifestyle
A Bak ma a kívánt irányba terelheti az anyagi helyzetét. Napi horoszkóp!
Sztárok