A jelölőbizottság

A felnövő generációk számára mindig fontosak az olyan ikonok, akikre példaként tekinthetnek. Ők nemcsak szakmai sikereikkel, hanem személyiségükkel is azt közvetítik a világnak: kell és érdemes küzdeni. Éppen ezért az Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságába idén is olyan neves magyar egyéniségeket választottunk, akik az élet minden területén bizonyítottak és szívükön viselik az utánuk következő nemzedékek sorsát. A bizottság tagjai választották ki kategóriánként azt a három jelöltet, akik bár fiatalok, tevékenységük már most inspiráló, példaértékű lehet mások számára. A jelöltek közül pedig az olvasók az online szavazás segítségével döntik el, ki kapja a díjat, amelyet egy nagyszabású rendezvényen vehetnek majd át a győztesek. A március 5-i Femcafe Inspiráló Nők Estje gálán, a Várkert Bazárban, a bizottság tagjai szintén jelen lesznek.

Kovács Ágnes

Kovács Ágnes olimpiai bajnok, kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok, sokszoros Világkupa győztes, örökös magyar bajnok (53-szoros) úszónő. Az egyetlen magyar úszó, aki 1997-2001 közötti időszakban az év legrangosabb világversenyeiről aranyéremmel tért haza. 13 évig volt tagja a magyar úszóválogatottnak, ez idő alatt minden nemzetközi versenyt pontszerző helyen zárt. Többször megválasztották Európa legjobb úszójának, a világ legjobb sportolói között emlegették, összesen hétszer volt az év magyar úszónője, és négyszer választották meg Magyarország legjobb női sportolójának. Három diplomája van, legutóbbi képesítését az amerikai UC Berkeley-n szerezte, mint executive coach, jelenleg pedig a Testnevelési Egyetem nemzetközi nagykövete, doktorandusz hallgatója, és előadója. 2011-ben gyermeke született, aki a Gábor Dominik nevet kapta.

-


Zséda - Zsédenyi Adrienn

Zséda, teljes nevén Zsédenyi Adrienn többszörös Fonogram- és EMeRTon-díjas magyar énekesnő. A magyar könnyűzenei élet egyik legmeghatározóbb női előadója. 18 toplistás sláger, 4 platina és 4 aranylemez birtokosa, több száz teltházas koncertet adott országos és nemzetközi szintéren egyaránt. Az énekesnő a Cotton Club Singers alapító tagjaként vált ismertté. A pop dalok mellett hallhattuk már jazz-, blues-, soul- zenét, valamint sanzonokat énekelni, de repertoárjában klasszikus dalok, áriák is helyet kaptak. A sokszínűségéről ismert énekesnő eddig tizenhét alkalommal vehetett át különféle zenei díjakat, mellyel eddigi pályafutását ismerték el. Több film főcímdala is köthető nevéhez. Motel című dala hetekig vezette az MTV legendás slágerlistáját. Több alkalommal színésznőként is kipróbálta magát, játszott az Arany János Színházban, a Független Színpad, Krétakör Színházban és az Új Színházban, vagy legutóbb az Álomutazó című mesemusicalben. A Nyugat-magyarországi Egyetemen szerzett diplomát, mint szociálpedagógus. Kisfia, Nimród 12 éves.

-


Nánási Pál

Magyarország egyik legjobb fotósa. Legfőbb múzsája felesége: Ördög Nóra. Két gyermek, Mici és Venci édesapja. Élete a pillanatok megörökítése, ezt láthatjuk visszaköszönni az általa készült fotókon és az elmúlt években pedig az óriás népszerűségnek örvendő YouTube csatornájukon is, amit feleségével és családjával közösen forgatnak. Tanulmányait hazai oktatónál kezdte, Féner Tamásnál, de a folytatás már külföldön történt Londonban, ahol Nemzetközi Fotográfus diplomát szerzett, majd Barcelonában az Escola Massana-n tanult, Dance Photography mesterkurzust és Art and Design Photography diplomát is szerzett. 1998-ban tért haza, hogy szakmáját elkezdje itthon, azóta folyamatosan dolgozik magyar és külföldi magazinoknak, reklámügynökségeknek, kereskedelmi televízióknak, multinacionális cégeknek, közben videoklipeket és reklámfilmeket is forgat. Számtalan kiállításon vett részt, de mégis a 2011-ben bemutatott Érzéki villanások (aktfotók 3 dimenzióban) című saját fotókiállítására a legbüszkébb.

-


Sajószegi Veronika

Sajószegi Veronika 2016 óta a Femcafe.hu főszerkesztője. Több mint egy évtizedes tapasztalatával és szaktudásával irányítja a népszerű online női magazin életét. Veronika korábban hat évig dolgozott a Ringier Kiadónál, a Pink.hu, majd a Blikk.hu szerkesztője volt, több lapnál is dolgozott újságíróként. Mindeközben elvégezte az Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció és médiatudomány mesterszakát. Később a Digi zenei csatornájánál volt szerkesztő és szövegíró, emellett pedig különböző brandeknél dolgozott social media menedzserként és tanácsadóként. Veronika szívügye a Femcafe.hu inspiráló nők számára rendezett díjátadó gálája, nagyon fontosnak tartja, hogy felhívja a figyelmet azokra a hölgyekre, akiknek a lenyűgöző teljesítményét nem látjuk nap mint nap a televízió képernyőjén.