A jelölőbizottság

A felnövő generációk számára mindig fontosak az olyan ikonok, akikre példaként tekinthetnek. Ők nemcsak szakmai sikereikkel, hanem személyiségükkel is azt közvetítik a világnak: kell és érdemes küzdeni. Éppen ezért az Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságába idén is olyan neves magyar egyéniségeket választottunk, akik az élet minden területén bizonyítottak és szívükön viselik az utánuk következő nemzedékek sorsát. A bizottság tagjai választották ki kategóriánként azt a három jelöltet, akik bár fiatalok, tevékenységük már most inspiráló, példaértékű lehet mások számára. A jelöltek közül pedig az olvasók az online szavazás segítségével döntik el, ki kapja a díjat, amelyet egy nagyszabású rendezvényen vehetnek majd át a győztesek. A március 21-i Femcafe Inspiráló Nők Estje gálán, a Várkert Bazárban, a bizottság tagjai szintén jelen lesznek.

Risztov Éva

Olimpiai bajnok, háromszoros világbajnoki ezüstérmes, hétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes úszó Risztov Éva olimpiai bajnok, háromszoros világbajnoki ezüstérmes, hétszeres Európa-bajnoki
ezüstérmes, egyszeres Európa-bajnoki bronzérmes, hatszoros rövid pályás Európa-bajnok, hétszeres ifjúsági Európa-bajnok, a felnőttek között ötvennyolcszoros országos bajnok magyar úszó. Olimpiai bajnoki címét a 2012-es londoni olimpián szerezte 10 km-es nyílt vízi úszásban. Lenyűgöző sportteljesítményét számos díjjal jutalmazták, háromszor választották az év magyar úszójának, emellett kitüntették a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjével, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével, Hajós Alfréd-díjjal, Hajdú-Bihar Megyei Príma-díjjal, és a Debrecen díszpolgára címmel. 2010-ben az év magyar hosszútávúszója, 2012-ben az év európai nyílt vízi úszója és az év magyar sportolója lett. 2018 óta a magyar úszósport hírességek csarnokának tagja és az Olimpiai Bajnokok Testületének elnöke.

-


Stohl András

Jászai Mari-díjas magyar színművész, televíziós műsorvezető
Stohl András Jászai Mari-díjas magyar színművész, televíziós és rádiós műsorvezető. Amellett, hogy András megszámlálhatatlan színházi darabban nyújtott felejthetetlen alakítást karrierje során és több tucat filmben is bizonyította tehetségét, szinkronszínészként is nap, mint nap egy ország otthonába jut el hangjával. Olyan nívós díjakat tudhat magáénak, mint az Országos Színházi Találkozó különdíja, a PUKK-díj, a Vastaps-díj, a Súgó Csiga díj, vagy a Farkas–Ratkó-díj. 2006-ban és 2010-ben Story Ötcsillag-díjjal jutalmazták tevékenységét, emellett Gundel művészeti díjjal, Pepita-díjjal, a Színikritikusok díjával, Hegedűs Gyula-emlékgyűrűvel és Ajtay Andor-emlékdíjjal is büszkélkedhet.

-


Tóth Vera

Tóth Vera hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője. 2004-ben a Megasztár című műsor győzteseként vált egy ország számára ismertté, karrierje pedig azóta is töretlenül felfelé ível. 2005-ben Bravo Otto díjjal és Miniszteri Elismerő Oklevéllel is kitüntették, 2008-ban Artisjus díjjal jutalmazták tevékenységét. Vera Tapolcán született és nevelkedett, a mai napig imádja a vidéki életet és a vidéki embereket és a magyar borok szerelmese. Szülővárosától 2006-ban és 2012-ben is kitüntetést kapott. Egyik legnagyobb példaképe a legendás Aretha Franklin "Miattad énekelek, miattad vagyok ma az, aki vagyok, neked köszönhetem a zenét az életemben"- nyilatkozta korábban. Vera nem csupán lenyűgöző hangja, hanem magával ragadó személyisége miatt is sokak számára példaképpé vált, közösségi oldalain családias, szinte baráti viszonyt ápol követőivel.

-


Győrfi Pál

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője
Győrfi Pál mentőtiszt, mentálhigiénikus, PR-szakember. A HIETE Mentőtiszti Kar elvégzése után, a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Tanszékén folytatott tanulmányokat. A Skull Kommunikációs Iskolában szerzett PR szakképesítést. A mentés, betegellátásban töltött évei után egy gyógyszeripari vállalat alkalmazásában szerzett tapasztalatokat a marketing, a szolgáltatás és vállalati PR területén. 2001-től az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője, szóvivője. Címzetes egyetemi és főiskolai docens, emellett a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjének kitüntetettje, valamint több szakmai díj, elismerés birtokosa. Évek óta motivációs előadóként és trénerként is tevékenykedik. Számos vállalati és tudományos rendezvény, egészségnap és szórakoztató program vezetésének volt már házigazdája.

-


Sajószegi Veronika

Sajószegi Veronika 2016 óta a Femcafe.hu online női magazin főszerkesztője. Több, mint tíz éves tapasztalatával és szaktudásával szinte napi huszonnégy órában irányítja a népszerű portál életét, amely működésének minden apró szegletét jól ismeri. Veronika korábban hat évig dolgozott a Ringier Kiadónál, a Pink.hu, majd a Blikk.hu szerkesztője volt, több lapnak újságíróként dolgozott. Mindeközben elvégezte az Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció és médiatudomány mesterszakát. Később a Digi zenei csatornájánál folytatta szerkesztőként és szövegíróként, emellett pedig különböző brandeknél social media menedzserként és tanácsadóként dolgozott. Veronika szívügye a Femcafe.hu inspiráló nők számára rendezett díjátadó gálája, ugyanis nagyon fontosnak tartja, hogy pozitív visszajelzést kapjanak munkájukról azok a hölgyek is, akiknek a lenyűgöző teljesítményét nem látjuk nap, mint nap az újságokban és a televízió képernyőjén.